Koordinator

Informationsförvaltare till IF Metall

Har du erfarenhet av att arbeta med informationshantering, arkivverksamhet och digitaliseringsprojekt? Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation där du gör skillnad? Då kan du vara den vi söker.

IF Metall erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete med engagerade kollegor. Du arbetar strategiskt och operativt inom området informationsförvaltning och arkivverksamhet. Tjänsten är en central funktion med många kontakter, det här är en ny roll vilket ger dig möjlighet att vara med och påverka arbetets utformning.

Det här är en tillsvidaretjänst på heltid hos IF Metall med placering på förbundskontoret och med möjlighet att delvis arbeta på distans. Kontoret är nyrenoverat och förbundskontoret ligger centralt vid Hötorget i Stockholm. Sista ansökningsdag är den 28 mars 2023 men urval av ansökningar till tjänsten kommer ske löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som informationsförvaltare kommer du att leda arbetet med att omsätta policys som berör informationshanteringen i praktisk styrning. Tillsammans med andra funktioner medverka du till de fortsatta digitalisering av förbundets verksamhet. I rollen samarbetar du nära it, informationssäkerhetsansvarig och registraturen. Informationsförvaltare ingår i IF Metalls ledningskansli.

Uppgifter som ingår i tjänsten
– ta fram underlag för styrande dokument
– fungera som rådgivande inom informationshanteringsområdet
– kartlägga information och ta fram informationshanteringsplaner
– ta fram underlag för gallringsbeslut
– delta i arbetet för digital långtidslagring
– informationsklassningar och övrigt relevant informationssäkerhetsarbete
– delta i arbetet med digitalisering
– delta i upphandlingar som påverkar informationshanteringen.

Då IF Metall är en central samhällsaktör och med verksamhet som har stor betydelse för de enskilda medlemmarna men även för samhället i stort är informationshanteringen en viktig del. Det kan vara information i aktiviteter kopplat till ärenden, förhandlingar, internationella kontakter och utredningar inom arbetsmarknadsfrågor.

IF Metall har en lång historia där även ett flertal nu upphörda förbund ingår. I förbundet och dess föregångare har ett av Sveriges mest använda arkivmaterial skapats som i huvudsak förvaras på Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek samt folkrörelsearkiv runt om i landet. Vissa arbetsuppgifter och utvecklingsarbete är kopplade till dessa områden.

Kontaktpersoner:
Tommy Thunberg Bertolone, facklig företrädare, 08-786 81 46
Carolina Mannerqvist, HR, 070-547 26 09

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta självständigt i en liknande roll och har en relevant examen från högskola eller universitet. Du har god kunskap om tillämplig lagstiftning, regelverk och förordningar som rör informationsförvaltning. Kommunikation är en stor del i tjänsten vilket ställer krav på att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift på både svenska och engelska. För att trivas i rollen delar du arbetarrörelsens värderingar och vill arbeta i en miljö där människor gör skillnad varje dag.

Som person är du relationsskapande, kommunikativ och lösningsorienterad. Du har en utvecklad prioriteringsförmåga och ditt arbetssätt är strukturerat. För att lyckas i rollen ska du ha en pedagogisk förmåga och vi det som en stor fördel att du är positiv till att arbeta med utveckling.

Om verksamheten

IF Metall organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har över 300 000 medlemmar på 13 000 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet. Det är en kunskapsintensiv organisation som strävar efter en god arbetsmiljö för alla, värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Vi erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete i en organisation som verkar för ständig utveckling av människan och industrin. Mer information finns på https://www.ifmetall.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
10 mars
Sista ansökningsdag
28 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67983