Jurist

IMY rekryterar verksjurist

Vi rekryterar nu ytterligare en verksjurist. Arbetet är omväxlande och innebär omfattande kontakter med hela myndigheten. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

För att söka tjänsten klickar du vidre till IMYs hemsida och gör din ansökan där: https://www.imy.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/annons/?id=45

Om tjänsten

Som verksjurist på IMY fungerar du som rättsligt stöd i olika verksjuridiska frågor som dyker upp på myndigheten. Du arbetar med förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, offentlig upphandling, arkivlagstiftning och annan myndighetsjuridik. Du utgör stöd till rättschefen och arbetar tillsammans med två andra verksjurister.

Myndigheten befinner sig i ett expansivt skede och verksamheten präglas av utveckling. Detta innebär en omväxlande arbetsvardag och ett projektorienterat arbetssätt. Du förväntas bidra i myndighetens arbete med utveckling av rutiner och arbetssätt vilket innebär nära samarbete i olika projekt med dina kollegor på enheten och i övriga verksamheten.

Vem är du?

Vi söker dig som har juristexamen eller jur.kand. och minst fyra års erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig sektor. Du har erfarenhet av tillämpning av förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen.

Du har lätt för att uttrycka komplicerade juridiska frågeställningar på ett målgruppsanpassat, klart och tydligt sätt och du har mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya rättsliga frågeställningar.

Som person är du tillmötesgående och utvecklingsorienterad. Du är en lagspelare och arbetar gärna tillsammans med dina kollegor för att nå de mål som definierats för verksamheten. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya uppgifter med fokus på lösningar och resultat.

Du är noggrann, har ett strategiskt förhållningssätt och mycket god analytisk förmåga. Du tar ansvar för dina och gruppens resultat även under skiftande förutsättningar och du har god förmåga att fatta kvalificerade beslut i en komplex arbetsvardag.

Du tar gärna initiativ till nya uppgifter och har förmåga att genomföra och driva projekt i mål, både självständigt och tillsammans med dina kollegor.

Du är stabil, prestigelös och uthållig och samarbetar lyhört och konstruktivt både internt och externt. Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete som verksjurist i statlig förvaltning. Det är också meriterande om du har erfarenhet inom något av följande områden: dataskydd, arkivfrågor, offentlig upphandling, informationssäkerhet eller tillsynsarbete.

Om verksamheten

Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter, och påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder en spännande, dynamisk och trivsam arbetsplats. Här får du kompetenta och engagerade kollegor och erfarna, utforskande ledare och chefer. Våra värdeord – tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens – betyder något på riktigt och det är viktigt att du delar dem. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle – tillsammans värnar vi den personliga integriteten. Läs gärna mer om oss på http://www.imy.se.Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för denna tjänst. Säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetsskyddsintervju kommer att genomföras innan beslut om anställning kan fattas.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
8 mars
Sista ansökningsdag
2 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67960

Nele Turemark