Jurist

IMY rekryterar jurister till vår vägledande verksamhet

Vårt uppdrag berör hela samhället. Sverige är mitt i en digital omställning som påverkar alla människor och samhällssektorer. På IMY arbetar vi tillsammans för att skydda dina personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Under 2023 växer vi och rekryterar totalt ett 50-tal nya medarbetare. Det ger oss ännu bättre förutsättningar att bidra till en hållbar digitalisering, där offensiv innovation kombineras med ett starkt integritetsskydd. Vill du också arbeta för ett tryggt informationssamhälle med viktiga frågor om dataskydd och kamerabevakning? Då ska du söka jobb hos oss.

IMY har fått utökat anslag och vi rekryterar nu ett antal jurister till vår vägledande verksamhet och myndighetens första linje för klagomålshantering – vårt ansikte utåt. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Sista dag för ansökan är den 11 december 2022. Du söker tjänsten på IMYs hemsida. Följ länken här: https://www.imy.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/annons/?id=31 Ange referens dnr IMY-2022-10658.

Om tjänsten

Detta är en utåtriktad roll som innebär omfattande kontakter med alla de som varje dag hör av sig till myndigheten med frågor, tips och klagomål. Du ingår i vår första linje för handläggning av inkomna klagomål inom alla våra rättsområden. Tillsammans med dina kollegor bedömer du vilka åtgärder som ska vidtas för att skydda medborgarnas fri- och rättigheter.

Du besvarar samtal och skriftliga förfrågningar från privatpersoner, företag, myndigheter och andra organisationer som behöver vägledning om tillämpningen av dataskyddsförordningen och de övriga regelverk som IMY har tillsyn över.

I arbetsuppgifterna ingår också att föreläsa i vår utbildnings- och föreläsningsverksamhet, såväl externt som internt. Detta innebär t ex att hålla introduktionsutbildningar för nyanställda på IMY och att genomföra GDPR-utbildningar för externa deltagare.

Du arbetar även med andra uppgifter, exempelvis sekretessprövningar, att skriva informationstexter för vår webbplats och du deltar i olika arbetsgrupper och projekt.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som har jur.kand. eller juristexamen och har minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i domstol, inom annan offentlig förvaltning eller i privat sektor. Du har utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i både svenska och engelska och har lätt för att uttrycka komplicerade juridiska frågeställningar på ett målgruppsanpassat, klart och tydligt sätt.

Det är meriterande om du har aktuella kunskaper inom data- och integritetsskydd och/eller erfarenhet av kvalificerat arbete med dessa frågor. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av telefonrådgivning och/eller om du har tidigare erfarenhet av att genomföra utbildningar, föreläsningar eller work-shops.

Som person är du tillmötesgående och serviceorienterad. Du trivs i kontakten med de som varje dag kontaktar IMY. Du är utvecklingsorienterad och driver självständigt och proaktivt dina uppgifter framåt. Du arbetar gärna tillsammans med dina kollegor och du tar ansvar för ditt bidrag så att gruppen når de mål som definierats för verksamheten. Du bidrar konstruktivt till gruppens framgång genom att aktivt lyssna in olika perspektiv, vid behov ställa klargörande frågor och dela information och kunskap.

Du är noggrann, effektiv och stresstålig och har god förmåga att prioritera bland dina uppgifter. Du levererar med god kvalitet även under hög arbetsbelastning.

Som representant för myndigheten är du tydlig och förtroendeingivande. Du har förmågan att snabbt förstå olika frågeställningar och kommunicera sakligt och korrekt på ett målgruppsanpassat sätt i varje enskild situation, både via telefon och e-post.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om verksamheten

IMY arbetar för att skydda medborgarnas alla personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter. Vi påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av utveckling och ett öppet klimat, kompetenta och engagerade kollegor och ett erfaret, utforskande ledarskap. Vi arbetar enligt värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle – tillsammans värnar vi den personliga integriteten.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
22 november
Sista ansökningsdag
11 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66591