Jurist

IMY rekryterar jurister till operativa verksamheten

Vårt uppdrag berör hela samhället. Sverige är mitt i en digital omställning som påverkar alla människor och samhällssektorer. På IMY arbetar vi tillsammans för att skydda dina personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Under 2023 växer vi och rekryterar totalt ett 50-tal nya medarbetare. Det ger oss ännu bättre förutsättningar att bidra till en hållbar digitalisering, där offensiv innovation kombineras med ett starkt integritetsskydd. Vill du också arbeta för ett tryggt informationssamhälle med viktiga frågor om dataskydd och kamerabevakning? Då ska du söka jobb hos oss.

IMY har fått ökat anslag och vi rekryterar nu ett antal jurister till enheten för näringsliv och enheten för myndigheter, vård och utbildning. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Sista dag för ansökan är den 11 december 2022. Du söker tjänsten direkt hos IMY. Följ länken: https://www.imy.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/annons/?id=30
Ange referens dnr IMY-2022-10656 och gärna vilken enhet du är mest intresserad av.

Om tjänsten

Enheten för näringsliv arbetar med dataskyddsfrågor inom privat verksamhet. Enheten för myndigheter, vård och utbildning arbetar med dataskyddsfrågor främst inom offentlig verksamhet.

Som jurist på dessa enheter arbetar du tillsammans med dina kollegor med handläggning av ärenden inom bland annat tillsyn, tillstånd, klagomål, förhandssamråd, förfrågningar och remisser. I arbetsuppgifterna ingår även att processa vid domstol, att samverka med andra myndigheter i exempelvis olika regeringsuppdrag och att föreläsa inom ramen för IMY:s utbildningsverksamhet.

Arbetet har omfattande inslag av EU-rätt genom att IMY samarbetar med övriga dataskyddsmyndigheter inom EU i tillsynsarbetet och att vi även deltar i det EU-gemensamma utvecklingsarbetet.

Du förväntas också bidra i myndighetens viktiga arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt vilket innebär nära samarbete i olika projekt med dina kollegor.

Resor i tjänsten kan förekomma. Du rapporterar till enhetschefen som ingår i myndighetens ledningsgrupp. Det dagliga arbetet leds av teamledare. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete.

Vem är du?

Vi söker dig som har jur.kand. eller juristexamen och har minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i domstol, inom annan offentlig förvaltning eller i privat sektor. Du har utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i både svenska och engelska och har lätt för att uttrycka komplicerade juridiska frågeställningar på ett målgruppsanpassat, klart och tydligt sätt.

Följande erfarenheter och kompetenser är meriterande:

Aktuella kunskaper inom och erfarenhet av kvalificerat arbete med data- och integritetsskydd
Tillsynsarbete
Processföring i domstol
Arbete med it- och informationssäkerhet
Mediakontakter och utåtriktat arbete
Utbildningsverksamhet

Som person är du utvecklingsorienterad och du driver självständigt och proaktivt dina uppgifter framåt. Du trivs i en dynamisk miljö och är flexibel, prestigelös och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Du bidrar konstruktivt till gruppens framgång genom att dela information och kunskap. Du har god förmåga att lyssna in olika perspektiv, snabbt finna kärnan i komplex information och du kan fatta kvalificerade beslut i en komplex arbetsvardag.

Du arbetar effektivt under skiftande förutsättningar och kan leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning. Du tar ansvar för dina uppgifter och din egen utveckling samtidigt som du bidrar till helheten och myndighetens utveckling.

Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om verksamheten

IMY arbetar för att skydda medborgarnas alla personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter. Vi påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder dig som medarbetare en arbetsplats som präglas av utveckling och ett öppet klimat, kompetenta och engagerade kollegor och ett erfaret, utforskande ledarskap. Vi arbetar enligt värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle, där vi tillsammans värnar den personliga integriteten.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
22 november
Sista ansökningsdag
11 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66590