Jurist

IMY rekryterar jurister till operativa verksamheten med fokus på näringslivet

IMY rekryterar jurister till enheten för näringsliv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

För att söka tjänsten klickar du dig vidare till IMYs hemsida och gör din ansökan där: https://www.imy.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/annons/?id=46

Om tjänsten

Enheten för näringsliv arbetar med dataskyddsfrågor inom privat verksamhet.

Som jurist på enheten arbetar du tillsammans med dina kollegor med handläggning av ärenden inom bland annat tillsyn, klagomål, tillstånd, förhandssamråd, vägledning och remisser. I arbetsuppgifterna ingår även att processa vid domstol, att samverka med andra myndigheter och att föreläsa inom ramen för IMY:s utbildningsverksamhet.

Genom den regelutveckling som pågår inom ramen för EU:s digitala årtionde kan nya förutsättningar, krav och uppdrag komma att påverka enhetens ansvarsområde och arbetsuppgifter.

Arbetet har omfattande inslag av EU-rätt genom att IMY samarbetar med övriga dataskyddsmyndigheter inom EU i tillsynsarbetet och deltar i det EU-gemensamma utvecklingsarbetet.

Du förväntas också bidra i myndighetens viktiga arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt vilket innebär nära samarbete i olika projekt med dina kollegor.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som har jur.kand. eller juristexamen och har minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i domstol, inom annan offentlig förvaltning eller i privat sektor. Du har utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i både svenska och engelska och har lätt för att uttrycka komplicerade juridiska frågeställningar på ett målgruppsanpassat, klart och tydligt sätt.

Följande erfarenheter och kompetenser är meriterande:

Aktuella kunskaper inom och erfarenhet av kvalificerat arbete med data- och integritetsskydd
Tillsynsarbete
Processföring i domstol
Arbete med it- och informationssäkerhet
Mediakontakter och utåtriktat arbete
Utbildningsverksamhet

Du driver självständigt och proaktivt dina uppgifter framåt för att nå de mål som definierats för verksamheten. Du arbetar effektivt under skiftande förutsättningar och kan leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning. Du tar ansvar för dina uppgifter och din egen utveckling samtidigt som du bidrar till helheten och myndighetens utveckling.

Du trivs i en dynamisk miljö och är flexibel, prestigelös och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Som person är du utvecklingsorienterad och finner lätt konstruktiva former för värdeskapande samarbete.

Du bidrar konstruktivt till gruppens framgång genom att dela information och kunskap. Du har god förmåga att lyssna in olika perspektiv, snabbt finna kärnan i komplex information och du kan fatta kvalificerade beslut i en komplex arbetsvardag.

Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om verksamheten

Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter, och påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder en spännande, dynamisk och trivsam arbetsplats. Här får du kompetenta och engagerade kollegor och erfarna, utforskande ledare och chefer. Våra värdeord – tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens – betyder något på riktigt och det är viktigt att du delar dem. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle – tillsammans värnar vi den personliga integriteten. Läs gärna mer om oss på http://www.imy.se.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
8 mars
Sista ansökningsdag
2 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67961

Nele Turemark