Säkerhetsspecialist

IMY rekryterar it-och informationssäkerhetsspecialister

Vi rekryterar nu två it- och informationssäkerhetsspecialister till enheten för säkerhetstillsyn. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

För att söka tjänsten klickar du vidare till IMYs hemsida och gör din ansökan där: https://www.imy.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/annons/?id=44

Om tjänsten

Som it- och informationssäkerhetsspecialist på IMY arbetar du med tillsyn, vägledning och utbildning i syfte att öka förmågan hos de verksamheter som behandlar personuppgifter att säkerställa uppgifternas säkerhet.

I ditt arbete inhämtar, bearbetar och analyserar du information och gör riskbedömningar. Du ger råd och stöd i frågor som rör it- och informationssäkerhet internt inom myndighetens operativa verksamhet. Du arbetar självständigt eller tillsammans med IMY:s jurister med tillsynsarbete, samråd och remisshantering. Detta arbete sker både nationellt och inom ramen för vårt samarbete med övriga dataskyddsmyndigheter inom EU.

I dina arbetsuppgifter ingår även att delta i vårt utåtriktade arbete genom att föreläsa inom ramen för IMY:s utbildningsverksamhet, skapa information till webben och arbeta med annan vägledande verksamhet.

Du deltar i IMY:s arbete med att följa den tekniska utvecklingen i samhället inom informationssäkerhet och integritetsskydd för att identifiera nya risker och nya möjligheter att skapa en säker behandling av personuppgifter. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du rapporterar till enhetschefen som ingår i myndighetens ledningsgrupp. Anställningarna är tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete.

Befattningarna är placerade i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för dessa tjänster. Säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetsskyddsintervju kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom it- eller informationssäkerhet eller motsvarande kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga. Du har minst fyra års erfarenhet av arbete med praktisk it- eller informationssäkerhet, exempelvis med arkitektur, drift, underhåll, säkerhetsövervakning av it-system eller nätverk. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har någon certifiering inom it- och informationssäkerhet. Det är också meriterande om du arbetat med ISO 27000-standard och om du har erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor och säkerhet i samband med behandling av personuppgifter.

Som person har du en väl utvecklad förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du trivs i tvärfunktionella samarbeten med olika typer av kompetenser och har förmågan att anta ett bredare perspektiv i olika frågor. Du är kommunikativ med god pedagogisk förmåga och du kan förklara komplicerade tekniska lösningar på ett lättbegripligt sätt.

Du är van att arbeta självständigt och du har förmågan att driva dina ärenden och processer framåt. Du tycker om att analysera komplexa frågor och du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt.

Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om verksamheten

Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter, och påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder en spännande, dynamisk och trivsam arbetsplats. Här får du kompetenta och engagerade kollegor och erfarna, utforskande ledare och chefer. Våra värdeord – tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens – betyder något på riktigt och det är viktigt att du delar dem. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle – tillsammans värnar vi den personliga integriteten. Läs gärna mer om oss på http://www.imy.se.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
9 mars
Sista ansökningsdag
10 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67968

Nele Turemark