Säkerhetsspecialist

IAM/Behörighetsstrateg Säkerhetsenheten

Brinner du för struktur, detaljer och samband? Vill du vara med och vidareutveckla vår behörighetsstruktur för att möjliggöra Skatteverkets digitaliseringsutveckling? Skatteverket har en stor digitaliseringsförflyttning framför sig där du din roll kommer att få vara med och skapa rättssäkra förutsättningar för behörigheter.

Om tjänsten

På säkerhetsenheten är vi idag totalt ca 60 talet medarbetare. Enheten arbetar med styrning av Skatteverkets skydd för information, personer och egendom, rådgivning i säkerhetsfrågor, krisberedskap, behörighetsadministration, incidenthantering, upprättande av Säkerhetsskyddsavtal (SUA) samt ansvarar för att administrera säkerhetsprövning och registerkontroll av uppdragstagare och anställda. Inom säkerhetsenheten finns även Skatteverkets internutredningsfunktion.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du förfinar, vidareutvecklar och implementerar Skatteverkets IAM-strategi i samarbete med hela organisationen och externa samarbetspartners. Du stöttar också verksamheten inom hela säkerhetsområdet i din roll som IAM/Behörighetsstrateg inom säkerhetsenheten.
I arbets­uppgift­erna ingår att delta i styrningen, utvecklingen och uppföljningen av myndighetens säkerhetsarbete i allmänhet och kring IAM området i synnerhet. Du kommer också att skapa och hålla utbildningar för både chefer och medarbetare och att ha personliga ansvarsområden.
Du kommer att ingå i vår operativa säkerhetssektion 2 tillsammans med 17 säkerhetsspecialister som arbetar med central behörighetshantering, fysiskt skydd av lokaler, larm, passage och säkerhetsrådgivning.

Placeringsort enligt överenskommelse.

Vem är du?

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.
I det här jobbet ska du:
vara noggrann med ett helhetsperspektiv
kunna arbeta självständigt och driva ditt eget arbete
vara ansvarstagande och resultatinriktad med flexibelt förhållningssätt
ha en god samarbetsförmåga och kunna lätt knyta interna och externa kontakter
kunna tala och skriva sakligt och på ett lättförståeligt sätt.
Du ska även ha:
en relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot skydd och säkerhet
en relevant erfarenhet inom IAM-området, med mer än fem års arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom IAM-området
jobbat med IAM-strategi i en större verksamhet
erfarenhet av livscykelhantering av identiteter
erfarenhet av behörighetshantering, både på verksamhetsnivå och tekniska nivåer
erfarenhet av autentiseringsmetoder för olika kategorier av användare
erfarenhet av olika auktorisationsmetoder och tekniker.
Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet från myndighet, stora organisationer eller storföretag.

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.
Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.

Om verksamheten

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.
På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.
Från ditt CV ska det framgå datum, månad och år, för varje tjänst och utbildning. Det ska också framgå tydligt vad varje tjänst inneburit för arbetsuppgifter.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag på Skatteverkets hemsida genom att klicka på länken

https://skatteverket.varbi.com/se/what:job/jobID:281350/iframeEmbedded:0/where:3/?token=2a2b8b3d5715b2d87a3e944ff53966a5

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
14 augusti
Sista ansökningsdag
2 september
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
54103

May Molin

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.