HR-specialist

HR-specialist till Axfood

Vill du bli en del av Sveriges ledande dagligvaruhandelsbolag där du får möjlighet att utveckla användarupplevelsen hos ledare och medarbetare? Dagligvaruhandeln står inför spännande utmaningar i och med digitaliseringen, automation och den branschglidning som sker genom förändrade konsumentbeteende. Axfoods fokus är att driva utvecklingen inom området. Trivs du att arbeta i en föränderlig miljö och i en roll där du tar eget ansvar, utmanar organisationen och driver frågor framåt? Då är den här rollen perfekt för dig!

På centrala HR-avdelningen i Stockholm drivs utvecklings- och förändringsprojekt för effektivisering av HR-arbetet i hela organisationen. Vi söker nu för rekrytering en proaktiv och drivande person som gillar att arbeta både operativt och strategiskt. Här får du möjlighet att arbeta med trevliga kollegor på huvudkontoret vid Torsplan. Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Urvalsarbetet för tjänsten påbörjas i mitten av augusti och sista ansökningsdag är 26 augusti. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som HR specialist kommer du att ha fokus på att utveckla upplevelsen i hela medarbetarresan. Det innebär att utveckla processerna inom att attrahera, introducera och motivera nya ledare och medarbetare hos Axfood koncernen. Medarbetarupplevelsen börjar redan vid första kontakten med något av bolagen inom Axfood som arbetsgivare och pågår fram tills att medarbetaren avslutar sin anställning. Tjänsten innebär att du kommer att arbeta aktivt och utveckla varje steg i HR-processer likväl som att se till helheten de skapar för kulturen inom Axfood. Visionen är att erbjuda en medarbetarupplevelse i världsklass för att skapa ett högt engagemang, ökad prestation och arbetsglädje hos ledare och medarbetare. Din roll har många kontaktytor internt och du kommer att rapportera till chef för ”Ledar och Medarbetarupplevelsen”. Förutom dig består teamet i dagsläget av ytterligare en HR-specialist och avdelningen är del av central HR som består av totalt ca 17 personer som tillsammans supporterar koncernens bolag och staber.

Vem är du?

Du har en relevant akademisk examen inom HR eller motsvarande och har erfarenhet av att ha arbetat med hela eller delar av medarbetarresan såsom att attrahera, introducera och motivera till att avsluta. Vi ser gärna att du har arbetat ett par år i en liknande roll, gärna med digitalt fokus. Vi ser också positivt på om du har vana av arbete inom detaljhandel. Vidare är du van att arbeta i olika stödsystem och gärna även med Office 365 samt har en analytisk förmåga vilket gör att du kan bidra till att utveckla arbetsprocesserna och metoder. För oss är det viktigt att du är engagerad, arbetar självständigt och driver dina arbetsuppgifter ansvarsfullt. För att trivas i rollen har du en god kommunikativ förmåga, bygga och att upprätthålla relationer samt har mod att ifrågasätta. Du är prestigelös och värdesätter vikten av att jobba tillsammans och bidra till ett bra arbetsklimat.

Om verksamheten

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid. Vi är också delägare i Eurocash och Urban Deli. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.

För oss är mångfald en konkurrensfördel. Vi ser att en arbetsplats som präglas av mångfald är bra för både kunderna och verksamheten. Medarbetarnas breda och olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och generar bättre beslut. Mångfald gör oss ännu bättre på att möta våra kunders olika önskemål och behov, vilket skapar affärsnytta för koncernen. Därför är det självklart att vi välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Delar du vår passion för mat och människor? Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
10 juli
Sista ansökningsdag
26 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
57204

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.