HR generalist

HR-generalist till Västermalms församling

Är du en engagerad och erfaren HR-generalist som lockas av en ansvarsfull roll där du får bidra med din fleråriga kompetens inom området? Västermalms församling erbjuder nu en ny tjänst där du får möjlighet att bygga upp en välfungerande HR-funktion i en stabil organisation med dedikerade medarbetare. Här arbetar du tillsammans med ett 60-tal kollegor som gör skillnad för människors liv varje dag. Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning tillämpas. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse och placering är på Västermalms församlings kansli på Kungsholmen.

Om tjänsten

Ditt huvudsakliga ansvarsområde blir att självständigt driva HR-arbetet, främst operativt men även strategiskt. Du stödjer ledning och medarbetare i personalrelaterade ärenden, skapar och implementerar rutiner och processer samt verkar för en god arbetsmiljö. Vid behov kommer du även att vara behjälplig i rekryteringsprocesser. Du rapporterar till kanslichefen.

Andra arbetsuppgifter tjänsten innefattar:
• Ansvara för uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet
• Ett stöd inom det organisatoriska och sociala arbetsmiljöarbetet
• Sekreterare och föredragande i skyddskommittén
• Chefsstöd i alla förekommande HR-frågor
• Ge stöd och rådgivning i arbetsrättsliga- och arbetsmiljöfrågor
• Frågor kopplat till anställning – avtal, villkor, början, avslut, pension mm

Vem är du?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom området och är trygg i din breda HR-roll, gärna från offentlig/politikerstyrd verksamhet. Du har en akademisk utbildning inom personalvetenskap eller motsvarande och är väl insatt i arbetsmiljöarbete, arbetsrätt och kollektivavtal. Du uttrycker dig obehindrat på svenska i såväl tal som skrift och har goda IT-kunskaper.

För att lyckas i denna roll ser vi framför oss dig som är trygg och stabil med ett positivt och engagerat förhållningssätt. Du är lyhörd, prestigelös och förtroendeingivande samt kommunicerar på ett tydligt och pedagogisk vis. Vidare är du samarbetsinriktad och hjälpsam samtidigt som du självständigt kan planera, prioritera och driva ditt arbete framåt på ett strukturerat sätt. Givetvis hanterar du information och känsliga uppgifter med hög integritet och gott omdöme.

Vi ser gärna att du som söker delar Svenska Kyrkans värderingar.

Om verksamheten

Västermalms församling är en stor och växande församling i Stockholm med stabil ekonomi och ca 70 000 invånare. Innerstadspuls, nybyggaranda och idylliska villakvarter präglar församlingens olika delar. I församlingen arbetar ca 60 erfarna och kunniga medarbetare med stort engagemang. Verksamheten bedrivs i arbetslag runt Kungsholms, S:t Görans och Essinge kyrkor med ett gemensamt kansli. De pastorala teamen består av; Gudstjänster och kyrkliga handlingar, Identitet och mognad, Utsatthet och gemenskap, Återhämtning och fördjupning, Kultur och påfyllnad samt Service.

Läs mer om oss på https://www.svenskakyrkan.se/vastermalm

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
8 maj
Sista ansökningsdag
9 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71440