HR direktör

HR-direktör till Danderyds Sjukhus AB

Vill du arbeta strategiskt med attraktionskraft, kompetensförsörjning och andra centrala strategiska HR-frågor på ett av Sveriges största akutsjukhus, högt rankat nationellt inom kvalitet på många områden och med ett starkt varumärke? Sjukhuset befinner sig i en spännande utvecklingsfas med ny akut- och behandlingsbyggnad vilket skapar goda förutsättningar för en modern högkvalitativ sjukvård och en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Är du rätt person för att bygga framtidens sjukvård med oss?

Om tjänsten

Stockholms hälso- och sjukvård står inför omfattande strukturförändringar som för Danderyds Sjukhus del bl.a. innebär utökat vårduppdrag där det är avgörande att säkerställa kompetens för framtiden. HR-avdelningen har ett nyckeluppdrag i att utarbeta, samordna och utveckla Danderyds Sjukhus personalpolitik för att bidra till att skapa förutsättningar för arbetsglädje, engagemang, kvalitet och effektivitet. Avdelningen arbetar strategiskt men är också en service- och stödfunktion vars främsta uppgift är att stötta chefer och medarbetare i samtliga HR-frågor.

Som HR-direktör på Danderyds Sjukhus har du en mycket viktig strategisk och central roll i utvecklingen av framtidens Danderyds Sjukhus, hur vården och kvalitetsarbetet ska bedrivas samt säkerställa att Danderyds Sjukhus är det attraktiva valet för dagens och morgondagens medarbetare. Du verkar även för att tillsammans med övriga HR-direktörer inom Region Stockholm utveckla koncernens HR-arbete genom nätverk som leds av Region Stockholms HR-direktör.

Danderyds Sjukhus har en dygnet-runt verksamhet vilket löper som en röd tråd genom HR-arbetet. HR-organisationens arbete är avgörande för att sjukhusets medarbetare ska ha möjlighet att uppfylla företagets ledord ”Vård i trygga säkra händer”.
HR-direktören rapporterar direkt till vd och ingår i Danderyds Sjukhus ledningsgrupp. I nuvarande HR-direktörs ansvarsområde finns förutom olika enheter inom HR-området, även AT-verksamheten, ett kliniskt utbildnings- och träningscentrum, det medicinska biblioteket samt ett internt bemanningscentrum.

Vem är du?

För att Danderyds Sjukhus verksamhet ska fortsätta utvecklas och vara det attraktiva valet för dagens och morgondagens medarbetare söker vi en HR-direktör med lång erfarenhet av ledarskap inklusive erfarenhet av att leda chefer. Vi ser att du har flera års erfarenhet av HR-arbete på strategisk ledningsnivå i komplex organisation samt har erfarenhet av HR-arbete inom hälso- och sjukvård. Du har framgångsrikt lett och drivit förändrings- och utvecklingsarbeten samt har arbetat med ledarutveckling, kompetensförsörjning och employer branding. Vi ser vidare att du har goda kunskaper inom arbetsrätt och förhandling och har förmåga att skapa en förtroendefull och utvecklingsinriktad samverkan tillsammans med de fackliga organisationerna.

Du har en akademisk utbildning med en HR/personalvetenskaplig inriktning eller annan motsvarande relevant utbildning eller erfarenhet.

Meriterande är om du har drivit HR-frågor i en större organisation, har erfarenhet från andra branscher utöver hälso- och sjukvård, har erfarenhet från akutsjukhus samt har en erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation samt har en relevant vetenskaplig utbildning.

Som ledare och person är du relationsskapande och samverkande samt är en både lyhörd och tydlig kommunikatör. Du har fokus på att åstadkomma resultat och är drivande. Vidare har du en god förmåga att lyfta blicken och se möjligheter samt är lösningsorienterad. För att skapa framgång i rollen har du även en stark förmåga att skapa engagemang och peka ut en tydlig framtidsinriktning.

Om verksamheten

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922–2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård.

För information om Danderyds sjukhus se http://www.ds.se

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för executive search av högre chefer samt styrelserekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
11 juli
Sista ansökningsdag
4 september
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65212