Chefsrekrytering

Head of architecture till Euroclear Sweden AB

Är du ledaren vi söker till rollen som Head of architecture till Euroclear? Uppdraget att vara med och skapa morgondagens finansiella infrastruktur hos den centrala finansaktören. Här får du vara med i en förändringsresa av IT-processer samt verka i en internationell miljö. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Euroclear tillhör en större koncern och är en central del i den svenska finansmarknaden och befinner sig i en spännande digital transformation. De har identifierat ett behov av att transformera IT-processer samt skapa en organisation för att stödja förändringar av central systemportfölj och för att medverka i den beslutade harmoniseringen av finansmarknaden.

För att stärka upp den nya och organisationen söker de nu en Head of Architecture till en nyinrättad roll i en organisation under förändring. Architecture består idag av 3-4 medarbetare, och för att vara skalbara och rubusta finns det ett antal konsulter engagerade till Arcitecture. Det är högst sannolikt att det finns ett behov av att rekrytera grundkompetens till organisationen.

Uppdraget är att ta över existerande organisation för systemarkitektur, existerande affärsrelationer till externa leverantörer för systemarkitektur och se till att det finns en övergripande plan för hur jobbet ska styras utifrån ett systemarkitektoniskt perspektiv, skapa strukturkapital kring teknisk styrning, skapa arbetssätt för företagsgemensam samverkan kring arkitekturfrågor samt stötta företagets utvecklingsuppdrag och utvecklingsmetoder.

I rollen rapporterar du till CIO/CTO för Euroclear Sweden.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant chefs- och ledarerfarenhet. För att skapa framgång i rollen har du lång erfarenhet av IT-arkitektur från finansbranschen samt aktuella erfarenheter från liknande transformationer. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arkitektur för automatisering. Vidare har du erfarenhet av att leda verksamheter med både anställda och inhyrda konsulter.

Det är av stor vikt att du har en god förståelse för verksamheter med höga säkerhetskrav, höga transaktionsvolymer och som är hårt reglerade. Vi ser det som meriterande om du är van att arbeta i en roll både som ledare och senior systemarkitekt. Du är van att hantera många olika intressenter, både lokalt och internationellt. Vidare är du väl förtrogen med agil systemutveckling samt en förståelse för komplexiteten i stora teknikskiften och samexistensen mellan gammal och ny teknik.

Du har en universitetsexamen i datavetenskap, elektroteknik eller naturvetenskap. Du behärskar professionell svenska och engelska i tal och skrift.

Som person och ledare drivs du av att skapa en fungerande struktur och att skapa något nytt som fungerar bättre än det gamla. Du har en förståelse för och drivs av att verka inom samhällskritiska verksamheter. Du har ett självledarskap och en stark inre motor och uthållighet. För att lyckas i rollen har du en förmåga att prioritera rätt och förståelse för att förändring kräver envishet.

Om verksamheten

Euroclear Sweden är Sveriges enda licensierade värdepapperscentral sedan 1971 och en del av Sveriges systemkritiska finansiella infrastruktur. Euroclear Sweden bidrar till en säker och effektiv handel med värdepapper på den svenska marknaden. Bolaget ingår sedan 2008 i Eurocleargruppen, som utöver Euroclear Sweden omfattar bland annat Euroclear Bank samt licensierade värdepapperscentralstjänster för hela den europeiska marknaden.

I Euroclear Swedens digitala värdepapperssystem hanteras själva utbytet av värdepapper, bland annat aktier eller obligationer, och pengar till följd av handeln som sker på t.ex. Stockholmsbörsen och andra marknadsplatser. Detta byte av värdepapper och pengar, dvs. att värdepapper byter ägare, kallas för avveckling.

Euroclear Sweden är en del av den internationella Euroclear-koncernen som har kontor runt om i världen med omkring 4 000 anställda.

Placeringsort är Stockholm.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
12 januari
Sista ansökningsdag
14 februari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67194