Processledare/Teknisk gruppchef

Gruppchef Inspect till Silex Produktionsavdelning

Nu söker vi en gruppchef för Inspect till Silex produktionsavdelning.
Silex är inne i en expansiv fas och du kommer att vara en viktig person i företagets produktion. Inspect avdelningen ansvarar för visuell slutkontroll av samtliga produkter före leverans.

Om tjänsten

Silex Microsystems är ett av de främsta företagen i världen med ren tillverkning av Micro Electro Mechanical System (MEMS). Som gruppchef (Areachef) ansvarar du för ett område/produktionssteg (Area) i Silex högteknologiska renrumsklassade produktionsanläggning.

På arean Inspect utförs främst visuell avsyning, men även andra kontrollmätningar av företagets MEMS produkter förekommer. Som Area Manager Inspect har du planerings och leveransansvar. Du har personalansvar även om fokus ligger på det operativt tekniska.
I det dagliga jobbar du med bemanningsplanering för att möta uppsatta leveransmål, samt driver kontinuerliga förbättringar.
Rollen innebär samarbete med andra areachefer, processingenjörer och operatörer, såväl som personal från produktutvecklingen. Du rapporterar direkt till fabrikschefen.

Silex Microsystems erbjuder en inspirerande högteknologisk miljö med mycket kompetenta medarbetare och är ett ledande företag inom sitt område. Du erbjuds en unik möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper i en dynamisk och växande organisation.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

– Planering, prioritering och resursfördelning gentemot produktions- och leveransplaner
– Vara länken mellan leveransplaneringsgruppen och produktionen
– Kontinuerligt jobba med att förtydliga och förbättra areans arbetsinstruktioner
– Utbilda nya avsyningsoperatörer, samt vidareutbilda befintliga
– Leda avdelningens kvalitetsförbättringsarbete baserat på analys av aktuella produkters yield
– Deltaga vid framtagandet av avsyningsinstruktioner för nya produkter
– Representera arean vid startmöten samt återkopplingar till projektledning och/eller kund
– Leda och utveckla personalen i gruppen

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad Civilingenjör med ett brinnande intresse för att leda människor.

Du har minst 5 års erfarenhet från högteknologisk tillverkningsindustri. Gärna från liknande verksamhet såsom halvledartillverkning och/eller MEMS.
Kunskaper inom produktionsplanering/logistik är meriterande.

Som person arbetar du professionellt och strukturerat, du är en ingenjör med förkärlek för planering. Du har lätt att ta in komplex teknisk information.
För att lyckas i rollen behöver du vara effektiv, praktiskt lagd och ha ett intresse för att leda och utveckla människor. Du har utvecklad förmåga att sätta upp mål och följa upp arbetet och utveckla gruppen, dess medarbetare och arbetssätt. Då rollen också innebär samarbeten internt och externt, är du kommunikativ och social.

Ett strikt krav är att du behärskar både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Om verksamheten

Svenska Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, i vissa fall ner på nanonivå, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 700 Mkr och har 250 anställda.
Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Fransisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
15 november
Sista ansökningsdag
1 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
54861

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.