Teknisk Chef

Forskningskoordinator Jernkontoret

Jernkontoret söker en Forskningskoordinator för samverkansforskning inom stålindustrin.

Om tjänsten

Stålindustrin bedriver gemensam forskning inom en rad områden. Målet med forskningen är att stärka stålindustrins konkurrenskraft. I Forskningskoordinatorns roll ingår att fånga upp, kultivera och möjliggöra avancerade och angelägna forskningsprojekt som sedan utförs av forskare inom industrin i samverkan med forskare inom akademi, institut och andra externa forskningsutförare. Arbetet innefattar nära samarbeten med stålindustrin, myndigheter, lärosäten och forskningsinstitut.

Som Forskningskoordinator blir du en del av en organisation som alltid strävar efter att vara föregångare. Du får även en unik möjlighet att använda och utveckla dina kunskaper och ledaregenskaper i ett utmanande och utvecklande sammanhang. Vi erbjuder en roll som innebär intressanta och mångsidiga arbetsuppgifter inom teknik och ledarskap.

Vem är du?

Vi tror att du har minst civilingenjörsexamen eller motsvarande. Vi ser gärna att du har doktorsexamen alternativt flera års erfarenhet från FoU inom industrin och/eller forskningsinstitut. Erfarenhet från industriell FoU från stålindustrin eller egen forskning inom områden som berör: metallurgi, bearbetning, mätning och/eller provning eller näraliggande områden är meriterande.

För att trivas i rollen är du kommunikativ och har en god förmåga att arbeta självständigt och driva saker i mål. Du är både lyhörd mot andra och en problemlösare med pondus, vilket gör att du skapar engagemang för det du gör. Du har hög trovärdighet hos såväl industri som myndigheter och akademi, vilket gör att du kan hitta samförstånd och föra arbetet framåt. Du kan uttrycka sig väl i tal och skrift. Tjänsten är placerad på Jernkontorets kontor i Stockholm.

Detta är en tillsvidareanställning. Urval sker löpande, så sök nu.

Om verksamheten

Jernkontoret är den svenska stålindustrins branschorganisation. Vi tillvaratar stålindustrins intressen genom att verka för bästa möjliga förutsättningar för verksamheten i Sverige.

Det världsberömda svenska stålet har nått sitt rykte tack vare stora och långsiktiga satsningar på forskning och utbildning. Jernkontoret leder stål- och metallindustrins gemensamma satsningar för att nå förnyelse, ökad konkurrenskraft och hållbar tillväxt. Jernkontoret bedriver ett omfattande samarbete för forskning och utveckling. Stålföretag, leverantörer till branschen och även kunder deltar i ett stort och effektivt forskningsnätverk.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
24 mars
Sista ansökningsdag
21 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56301

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.