Handläggare

Försäkringshandläggare till Unionens A-kassa

Om tjänsten

Vill du vara en del av Unionens arbetslöshetskassa och vara 100 procent viktig varje dag? Har du en servicesinnad och kommunikativ personlighet och tycker du om att ge service kan denna tjänst vara rätt för dig. Vi söker nu flera försäkringshandläggare för ett viktigt samhällsuppdrag. Tjänsterna är på heltid och tillsvidare med sex månaders provanställning. Tjänsten startar med en utbildning 12/9. Vi arbetar med löpande urval. Sök gärna redan idag!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att bemöta och svara på våra medlemmars frågor kring deras ärenden via telefon och mejl. Du informerar om försäkringen och guidar den sökande genom hela processen. Du gör bedömningar utifrån ett komplicerat regelverk och skriver välmotiverade beslut. I tjänsten ingår kontakter med myndigheter och andra aktörer i ärendefrågor.

Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat med kundbemötande om minst ett år. Du har god systemvana och du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. Det är ett stort plus om du har god erfarenhet av att arbeta med uppgifter som handläggning, rådgivning eller utredning.

Akademisk utbildning, exempelvis inom juridik, samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller liknande är meriterande. Tidigare erfarenhet av att arbeta inom a-kassa är meriterande och även erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är ett plus.

Som försäkringshandläggare arbetar du med att utreda och fatta beslut i våra medlemmars rätt till ersättning enligt arbetslöshetsförsäkringen. Du behöver kunna identifiera och förstå medlemmars situation
samt ha en god kommunikativ förmåga för att kunna uttrycka dig, informera om och förklara komplicerade sammanhang och fattade beslut. Detta genom ett empatiskt, serviceorienterat och professionellt sätt. Det kommer du göra på telefon och i skrift. Du behöver därför trivas med att ha telefon som ditt primära arbetsredskap.

Om verksamheten

På Unionens a-kassa är vi cirka 300 anställda som sitter i våra fina nyrenoverade lokaler centralt i Malmö och på Södermalm i Stockholm. Hos oss finns det även ett flexibelt förhållningssätt till hemarbete. Vi är många och vi är olika och vi har många olika slags kompetenser. Det som förenar oss är att vi brinner för att göra skillnad i människors vardag.

Tillsammans bildar vi en dynamisk organisation och vårt mål är att vara den bästa arbetsplatsen för dig. Vi vill vara det självklara valet för dig som vill arbeta med arbetslöshetsförsäkringen. Vi lägger mycket kraft på att skapa en god arbetsmiljö för att våra medarbetare ska må bra. För den engagerade medarbetaren finns det goda karriär- och utvecklingsmöjligheter inom organisationen.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
5 augusti
Sista ansökningsdag
15 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65075