Financial Controller

Financial Controller till ledande mediaproduktionsbolaget NEP Sweden AB

Financial Controller till ledande mediaproduktionsbolaget NEP Sweden

Vill du arbeta på Sveriges ledande bolag inom teknisk TV produktion? NEP Sweden medverkar i produktioner såsom tex Hellenius Hörna, Idol, Melodifestivalen och Bianca samt alla stora sportevenemang såsom tex VM och OS.
Nu erbjuds du möjlighet till en ny utmaning med stort eget ansvar som Financial Controller. NEP har lokaler i Värtahamnen och erbjuder möjligheter till hybridarbete.

Urval och intervjuer pågår löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Om tjänsten

Just nu söker vi på NEP Sweden AB en Financial Controller till vår verksamhet i Stockholm. Rollen innebär att arbeta med ett stort eget ansvar och med mycket goda möjligheter till att lära sig nya saker, samtidigt som du kommer få bidra med din expertis till flera delar i organisationen. Du kommer arbeta på ett bolag i en marknadsledande position i en intressant bransch med många kända och publika kunder.

I din nya roll kommer du ha många kontaktytor och mycket samarbete med kollegor i andra funktioner inom NEP Sweden och andra ekonomikollegor i NEP koncernen utomlands.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Ansvar för avstämning och analys vid månads- och årsbokslut
• Ansvar för att driva processen, sammanställa och rapportera likviditets- och månadsprognoser och årsbudget baserat på NEP’s projektredovisningsmodell
• Rapportering till NEP Group (US Gaap)
• Huvudsaklig kontaktperson och ansvar för löpande redovisning genom extern redovisningspartner
• Kontakt med interna kollegor och support vid redovisningsfrågor
• Medverka i projekt för att utveckla processer, verktyg och arbetsmetoder

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk examen eller annan relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi. För att lyckas i rollen tror vi att du som grund har minst 3-5 års praktisk erfarenhet av arbete inom redovisning inklusive bokslut. Du har god helhetsförståelse och har arbetat enligt IFRS. Varje produktion följs upp separat varför vi ser vi det som meriterande med erfarenhet inom projektredovisning.

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i en mer affärsnära Controllerroll där du har arbetat med budget- och prognos med tillhörande ekonomisk uppföljning. Du trivs i att driva kontakter internt samt att agera affärstöd mot chefer i organisationen där du bygger upp ett förtroende och goda relationer.

Tjänsten kräver goda kunskaper i både svenska och engelska (engelskan är väsentligt då stor del av kommunikationen och all rapportering sker på engelska). Vidare behöver du ha mycket goda kunskaper i Excel. Rollen kräver även god systemvana, bolagets ekonomisystem är huvudsakligen Microsoft Business Central och koncernrapportering sker i Oracle Financial Management.

NEP arbetar i en föränderlig miljö vilket ställer krav på ett strukturerat arbetssätt, stort ansvarstagande och samtidigt vara öppen för att hantera nya typer av projekt. Tjänsten kräver en förmåga att tänka analytiskt vid uppföljning av ekonomiska resultat samt att kvalitetssäkra och utveckla ditt eget arbete. Rollen kräver slutligen en stark förståelse för leverans enligt givna deadlines.

Kunskap om branschen är inte krav men en nyfikenhet att lära sig förstå NEP’s verksamhet för att kunna följa upp den är viktigt.

Om verksamheten

NEP Sweden är en del av NEP Group som är världsledande mediateknikpartner för innehållsleverantörer av livesport, underhållning och företagsevent. Även om du inte känner till vårt företagsnamn så har du sett det vi levererar.

Våra kunder är marknadsledare i allt från sport, musik, film och TV till stora ledande varumärken, nya typer av globala produktlanseringar, världsturnéer och festivaler. NEP driver och levererar tusentals live events och live sändningar varje år till fans och tittare runt hela världen.
Anywhere, anytime, on any platform – we help our clients make, manage, and show the world their content. Kom med oss och bli en del av detta.

För mer information besök företagets hemsida: http://www.nepsweden.com eller koncernens hemsida http://www.nepgroup.com Känns rollen intressant? Vid intresse, ansök med ditt CV i PDF-format till oss på Poolia Finance och ange referensnummer SEFC2022.

Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Gabriel Asp vid fler frågor kring rollen.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
22 november
Sista ansökningsdag
6 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66578

Emilia Sehlin