Business Controller

Finance Business Partner till GroupM

Om tjänsten

Har du högt driv och söker en arbetsmiljö med mycket positiv energi i en dynamisk verksamhet där utvecklingen går fort framåt? Vill du arbeta i ett världsledande bolag inom media/kommunikation med kontor i Stockholm city? Har du 3-5 års erfarenhet som Business controller, Financial controller eller från revision?

Varmt välkommen söka dig till ditt nästa steg i karriären som Finance business partner till GroupM.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Din roll är både strategisk och operativ. I rollen ansvarar du för förberedande budgetarbete med tillhörande uppföljning. Du har även ansvar för att säkerställa att de finansiella aspekterna av affärer möter både kundkrav och koncernkrav. Detta betyder att du ansvarar för att koordinera och sätta ihop kostnads- och intäktsbudgeten tillsammans med relevanta stakeholders som sedan rapporteras vidare till lokal koncernledning och regionalt finance team.

Vidare ansvarar du för att nyckeltal och KPI:er efterföljs. Du stöttar ledningen när det kommer till uppföljning av intäkter och lönsamhet på kundnivå tillsammans med bolagets account managers. Vidare kommer du att vara delaktig i affärsprocessen och ha koll på prissättning, lönsamhet men även säkerställa att innehållet i avtalen efterlever de krav som ställs i koncernen.

Du arbetar med att följa upp lönsamheten på en totalnivå men även på specifik kundnivå. Du är också med och stöttar samt koordinerar i olika typer av revisioner, både när det gäller kundrevisioner och övriga interna samt externa revisionsarbeten. I tjänsten har du nära kontakt med finance business partners i andra nordiska länder, financial controllers, legal och business directors.

Du rapporterar till koncernens Head of business control och kommer att ingå i den svenska koncernens controllerteam.

Vem är du?

Tjänsten är komplex och för att lyckas i rollen som Finance business partner förväntas du ta stort ägandeskap varpå det är viktigt att du kan strukturera upp ditt arbete, prioritera rätt och hålla deadlines. Du är pålitlig och håller det du lovar i kombination med att du är en lugn och trygg punkt, även i stressiga perioder med högt tempo. Du besitter god analysförmåga, har lätt för att sätta dig in i och förstå system. Ett plus är om du tidigare erfarenhet inom Power BI.

Då du har kontakt med ett flertal olika stakeholders och lokala team är det viktigt att du uppskattar samarbete. Du har en öppen inställning till andra människor och kan enkelt sätta din egen agenda åt sidan för att stötta en kollega om så behövs.

Vi söker dig som har:

– Utbildning motsvarande minst kandidatexamen inom ekonomi
– 3–5 års yrkeserfarenhet i en roll som business controller, financial controller eller revisor
– Intresse och god förståelse för system, Power BI och har goda kunskaper i Excel
– Högt driv, affärsintresse och är kommunikativ

Om verksamheten

GroupM är världens ledande mediebyrågrupp som ansvarar för mer än 50 miljarder dollar i årliga medieinvesteringar. De ingår i en den globala koncernen, WPP Plc, och fungerar som moderbolag till bolagen/varumärkena EssenceMediacom, Mindshare och Wavemaker.

Dessa bolag är verksamma inom mediaförmedling, kommunikationsrådgivning, data management, content, konceptutveckling, programmering, business science mm. Som mediekonsulter tar koncernbolagen ett helhetsansvar för upprättande av kunders mediestrategier och implementering av dessa.

För att veta mer se: https://www.groupm.se/

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
20 februari
Sista ansökningsdag
4 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
70635

Emilia Sehlin