Handläggare

Erfaren ersättningshandläggare till Livs a-kassa

Är du en självgående ersättningshandläggare som vill arbeta i en värderingsstyrd organisation med engagerade kollegor? Livs arbetslöshetskassa söker dig som gillar att arbeta i en bred tjänst med varierande ärenden och arbetsuppgifter. Här erbjuds du ett självständigt arbete med många kontakter och med ansvar för ersättningsprocessen från början till dess att ärendet är avslutat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid hos Livs a-kassa med start enligt överenskommelse. Livs a-kassa är beläget på Upplandsgatan i Stockholm. Urvalsprocess och intervjuer påbörjas den 1 augusti och sista ansökningsdag är den 5 augusti. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I rollen hanterar du olika ärenden, du kommer att arbeta med främst ersättningshandläggning och självständigt göra en rättssäker bedömning. Du kommer i första hand att fatta beslut i alla ärenden gällande arbetslöshetsersättning. Här är du är med från den första kontakten, under hela ersättningsprocessen och till dess att ärendet är avslutat där du ger professionell skriftlig och muntlig service till medlemmar, arbetsgivare och myndigheter med flera. Livs a-kassa har ca 29 000 medlemmar som arbetar eller har arbetat inom livsmedelsindustrin.

Som ersättningshandläggare erbjuds du utbildning regelbundet vilket till exempel kan vara internt eller genom Sveriges a-kassor. På Livs a-kassa arbetar tio personer och förutom självständiga arbetsuppgifter så erbjuds du en miljö med engagerade medarbetare som gemensamt arbetar för medlemmarna i livs a-kassa.

Facklig kontaktperson är Britt-Marie Ljunggren britt-marie.ljunggren@livs.se
För mer information om tjänsten kontakta Lisa Camner, biträdande kassaföreståndare, telefon: 08-796 29 57

Lön och övriga villkor enligt kollektivavtal med Handelsanställdas förbund.

I denna rekrytering samarbetar Livs a-kassa med Poolia och ansvarig rekryteringskonsult är Eva Nilsson, telefon 073-944 53 12

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av en liknande roll med ersättningshandläggning inom a-kassa och som har god systemvana i ärendehanteringssystemet ”Våra sidor”. Om du även har erfarenhet av att handlägga företagsärenden och återkrav är det meriterande. Du är van att arbeta självständigt och har en utvecklad prioriteringsförmåga. Arbetet ställer krav på analytisk förmåga och noggrannhet samt att du har ett intresse för att lära dig ett komplext regelverk och även kunna omvandla det till ditt arbete. Då arbetet innebär mycket kontakt med medlemmar både i tal och skrift ser vi gärna att du har en god kommunikativ förmåga. Erfarenhet från andra myndigheter exempelvis Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen är också meriterande. Vi ser även det som en stor fördel om du är positiv till förändringar och tycker det är spännande att lära dig nya saker!

Om verksamheten

Livs a-kassas viktigaste uppdrag är att administrera arbetslöshetsförsäkringen och betala ut ersättning till arbetslösa medlemmar. Livs a-kassa har ca 29 000 medlemmar som arbetar eller har arbetat inom livsmedelsindustrin. Mer information finns på: https://www.livs.se/a-kassan

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
5 juli
Sista ansökningsdag
5 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71872