Enhetschef

Enhetschef kommunikationsenheten till Kommunal

Är du en ledare med bred kompetens inom kommunikation och som har intresse för fackliga och politiska frågor? Motiveras du av möjligheten att få arbeta på Sveriges största välfärdsförbund? Kommunal har nyligen genomgått en omorganisation vilket resulterat i en ny organisationsstruktur. Tjänsten som kommunikationschef har nu därför ett delvis nytt innehåll vilket innebär att du kommer att ha möjlighet att utforma och påverka dina ansvarsområden och arbetsinnehåll i nära samarbete med verksamhetsområdeschef.

Här får du möjlighet att arbeta med engagerade kollegor i ljusa och trivsamma lokaler på Kommunals förbundskontor i centrala Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse och sista ansökningsdag är 27 november. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Kommunikationsenheten ingår i det övergripande verksamhetsområdet ”Välfärdspolitik och kommunikation”. Kommunikationsenhetens huvuduppgift är att utveckla Kommunal som en tydligt kommunicerande organisation och lösningsinriktad samhällsaktör. Att arbeta för att medlemmar, potentiella medlemmar, förtroendevalda, anställda och allmänheten har god kunskap om och delaktighet i vad Kommunal gör och står för. Här ingår ansvar för varumärke, värvande och lojaliserande kommunikation, Kommunals interna och externa kommunikationskanaler samt samordning och projektledning av långsiktigt påverkansarbete. Som enhetschef på Kommunals kommunikationsenhet får du en spännande och viktig roll där du arbetar främst operativt men även strategiskt. Teamet består av 19 kompetenta och erfarna medarbetare som rapporterar till två gruppchefer.

I rollen som enhetschef kommer du att ha verksamhets-, budget- och personalansvar. Din uppgift blir att leda och fördela det dagliga arbetet för dina medarbetare. Du har direkt personalansvar för två gruppchefer och en enhetsassistent. Du har också ett delat arbetsmiljöansvar tillsammans med verksamhetsområdeschefen. Tillsammans med dina medarbetare kommer du att ha fokus på att förvalta och utveckla enhetens frågor och ansvarsområden. Du samverkar med övriga chefer inom Kommunal vilket innebär en möjlighet för utbyte och gemensamma projekt. Du rapporterar till verksamhetsområdeschef välfärdspolitik och kommunikation.

Kontaktpersoner
Facklig företrädare för Handels tjänstemannaklubb: Yvonne Ahlin, 010-442 71 53
Verksamhetsområdeschef välfärdspolitik och kommunikation: Lisa Bondesson 010-442 71 80

Vem är du?

Vi söker dig med relevant akademisk examen inom kommunikation och som har en bred erfarenhet inom området. Du har flerårig erfarenhet av chefs- och ledarskap inklusive budget- och personalansvar. Du har god kunskap om dagens medielandskap, särskilt det digitala. Det är meriterande med erfarenhet från att ha arbetat på ett fackförbund eller idéburen organisation och om du har ett engagemang för fackliga och politiska frågor. Du behöver ha god kännedom om det politiska systemet, arbetsmarknadens parter och den svenska modellen. Tjänsten kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt att du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation kopplat till påverkan- och opinionsfrågor.

För att lyckas i rollen har du ett professionellt förhållningssätt och är trygg i rollen som arbetsgivarföreträdare.
Som ledare är du närvarande och kommunikativ med förmåga att prioritera och organisera. Du har lätt för att skapa och bibehålla förtroendefulla relationer och är duktig på att navigera i en idéburen organisation. Vidare har du hög integritet och är trygg i dig själv och din kompetens. Vi söker dig som genom ditt ledarskap skapar en tillitsfull och öppen kultur!

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten.

Om verksamheten

Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Vi är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige och en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar och anställda, som tillsammans arbetar för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Läs mer: https://www.kommunal.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
2 november
Sista ansökningsdag
27 november
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66347