Ekonomichef

Ekonomichef till Privattandläkarna

Om tjänsten

I rollen som ekonomichef med controllerinriktning utgör du en del av ledningen i syfte att säkerställa kontroll över verksamhetens ekonomi samt framtagande av kvalitetssäkrade finansiella beslutsunderlag.
Du kommer in i ett spännande skede som präglas av förändring och framåtanda. Här får du möjlighet att göra skillnad i en uppskattad och betydelsefull bransch med patienternas och medlemmarnas bästa för ögonen. Du erbjuds en mångfacetterad tjänst med stora möjligheter att bidra och påverka.

I ekonomifunktionens ansvar ingår utöver ansvar för redovisning och controlling, även ansvar för inköp, avtalshantering, lön samt drift och support av vår IT. Du är direkt underställd VD och ingår i ledningsgruppen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I din roll ansvarar du för förberedelse och utförande av den finansiella rapporteringen. Till din hjälp har du en redovisningsekonom som hanterar det löpande arbetet samt lön.
Ansvar för budgetprocessen och framtagande av underlag för välgrundade beslut och input till den strategiska planeringen ingår i ditt uppdrag tillsammans med analyser, prognoser och uppföljning av utfall mot budget.

Då ett utbyte av vårt affärssystem är förestående blir en viktig del av tjänsten initialt att utveckla rutiner och processer samt rapporteringsverktyg med utgångspunkt i det nya ekonomisystemet. Du kommer också vara en drivande kraft i utveckling och införande av andra stödsystem och digitalisering av vår verksamhet. Inom ditt ansvarsområde ligger även IT drift och support.

Att utveckla ekonomistyrningen avseende centrala kostnadsställen och lokalavdelningarna ligger på ditt bord och du kommer ha tät kontakt med och stödja kostnadsställes ansvariga avseende uppföljning, analys och strategisk ekonomisk kompetens. Att identifiera möjligheter för kostnadsbesparingar och ökade intäkter blir därför en naturlig del av rollen.

I rollen ingår personalansvar och att leda och coacha kostnadsställesansvariga, samt att leda och vara kontaktperson gentemot samarbetspartners. Tidigare personalansvar är inget krav, men vi ser det däremot som väsentligt att du har dokumenterad gedigen erfarenhet av att leda andra.

Vem är du?

För att lyckas i rollen tror vi att du utöver bred erfarenhet av ekonomiarbete och god förståelse för redovisning har några års erfarenhet som controller. Du kan förklara det ekonomiska utfallet på djupet och kommunicera ekonomisk information på ett lättförståeligt sätt inom organisationen. Du har en eftergymnasial ekonomiutbildning med relevant inriktning och är väl förtrogen med att arbeta i ekonomisystem och andra administrativa stödsystem. Du har mycket goda kunskaper i Excel och generellt stor systemvana och intresse för IT. Tidigare erfarenhet av personalledning är en förutsättning för denna roll.

Som person är du utåtriktad och har en utpräglad analytisk förmåga, en stark vilja att utveckla och nå resultat. Du är samarbetsinriktad och har ett intresse för att bidra och utveckla den verksamhet du arbetar för. Kommunikativ förmåga och hög integritet är viktiga egenskaper. Initiativkraft, självständighet och struktur i det dagliga arbetet är också något som kännetecknar dig och ditt arbetssätt.

Privattandläkarnas kultur präglas av en positiv anda, stort engagemang och prestigelöshet som innebär att vi hjälper och stöttar varandra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 38,75 timmar/ vecka. Provanställning kan eventuellt tillämpas beroende på erfarenhet. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Om du lockas av rollen och skulle vilja göra skillnad inom den privata tandvården är du varmt välkommen med din ansökan.

I den här rekryteringen samarbetar Privattandläkarna med Poolia Finance. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Li Hedström tfn 070-377 48 30.
Vi kommer att genomföra intervjuer fortlöpande under ansökningstiden.

Om verksamheten

Privattandläkarna är en medlemsägd och partipolitiskt obunden branschorganisation för privata tandvårdföretag i Sverige. Centralt bedrivs verksamheten av en ideell förening, Sveriges Privattandläkarförening och dess servicebolag Svensk Privattandvård AB. Vi representerar idag drygt 70 % av alla privata tandvårdsföretag. Arbetet bedrivs lokalt via våra 22 lokalavdelningar ute i landet med stöd från vårt kansli beläget på Kungsholmen i Stockholm. Kansliet består av 11 medarbetare och bedriver ett aktivt nationellt och lokalt påverkansarbete samt kvalificerad rådgivning till våra medlemmar gällande lagar, regelverk, affärsjuridik, avtalsrätt, arbetsrätt m.m. Kansliet ansvarar även för den viktiga Förtroendenämndsverksamheten inbegripande Privattandvårdsupplysningen.

Nu söker vi en ekonomichef med controllerinriktning och systemvana.
För mer information om Privattandläkarna se http://www.ptl.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
3 juni
Sista ansökningsdag
7 juli
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71631