Ekonomiassistent

Ekonomiassistent till en av Sveriges bästa arbetsplatser

En av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work Institute, Praktikertjänst, erbjuder dig möjlighet till en ny utmaning som ekonomiassistent. Praktikertjänst är Sveriges största privata företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård och

de erbjuder dig nu möjlighet till en ny utmaning i en bred och varierad tjänst som ekonomiassistent.

Du kommer arbeta i en händelserik miljö och arbetsplatsen är belägen i ljusa, nyrenoverade lokaler centralt i Stockholm, självklart finns möjlighet till hybridarbete. Urval och intervjuer pågår löpande, varmt välkommen med din ansökan.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Tjänsten som ekonomiassistent är bred och initialt kommer du att arbeta inom kostnadsgruppen. Arbetsuppgifter som teamet hanterar är tex kvittohantering, kontrollera och kontera fakturor i Medius, ärendehantering i vårt ärendehanteringssystem Topdesk samt avstämningar av konton. I arbetet ingår alltså att kvalitetssäkra kostnadsprocessen genom att granska och säkerställa den korrekta redovisningen av leverantörsfakturor, utgiftsdagböcker och Eurocardfakturor.

En del av tjänsten är även att via telefon och mail bistå med service och vägledning till våra mottagningar, medarbetare på kontoret och leverantörer i frågor som rör leverantörsfakturor, utlägg, skatteregler och moms.

På sikt kommer du även ha möjlighet att arbeta med uppgifter inom intäktsgruppen vilket innebär att hantera inkommande påminnelser, inkasso- och kronofogdeärenden, kontoavstämningar samt andra inom avdelningen vanligt förekommande arbetsuppgifter.

Inom Kundfaktureringen ingår arbete med fakturering av externa och interna kunder, hantera inbetalningar, krav- och inkassorutiner, momshantering och avstämning av konton inför bokslut. I det arbetet ingår även att kvalitetssäkra faktureringsprocessen genom att granska och säkerställa korrekt redovisning genom exempelvis utredningar, avstämningar och vidarefakturering.

Vem är du?

Vi söker dig som med fördel har minst 2 års praktisk erfarenhet från arbete med leverantörsreskontra gärna från större organisationer. Meriterande är om du arbetat med utläggsredovisning samt besitter kunskap om momsredovisning. Du har generell god IT-mognad och trivs på en arbetsplats med högt tempo.

Som person söker vi dig som har ett stort intresse av att arbeta utvecklingsinriktat tillsammans med dina kollegor. Du har mycket god samarbetsförmåga, tar gärna initiativ och gillar att ta en aktiv roll i vidareutveckling av befintliga processer. Viktigt för tjänsten är en person som lägger vikt vid ett bra bemötande och fokus på god service.

Om verksamheten

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

För att veta mer se http://www.ptj.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
17 mars
Sista ansökningsdag
27 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67751