Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig till The Global Village

Är du en ekonom som brinner för samhällsfrågor och vill vara med att skapa Sveriges viktigaste mötesplats för samhällsengagerade? Är du en lagspelare som motiveras av att arbeta verksamhetsnära och gärna tar rollen som bollplank till VD? Sök rollen som ekonomiansvarig till Stiftelsen The Global Village – en nyckelroll där du bland annat arbetar med stiftelsens största årligt återkommande verksamhet Järvaveckan!

Om tjänsten

I rollen som ekonomiansvarig har du en bred och dynamisk roll där du har det yttersta ansvaret för organisationens ekonomi samtidigt som du arbetar nära det operativa arbetet med bland annat Järvaveckan. Stora delar av den löpande redovisningen sköts av en extern redovisningsbyrå där samarbetet är tätt och lättarbetat genom den digitaliseringsresa man har genomfört.

Med din ekonomiska kunskap, ditt engagemang, helhetsperspektiv och öga för detaljer är du med och bidrar till att minska avståndet mellan folk och folkvalda! Du rapporterar direkt till VD och deltar även i styrelsemöten.

För rätt person kan rollen även innebära verksamhetsledar- och personalansvar vilket ger tjänsten ännu en spännande dimension. I denna del av tjänsten är det viktigt att arbeta för en välfungerande grupp med en gemensam målbild och ha en helhetsbild för att veta vad som behöver prioriteras och när.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Kund- och leverantörsreskontra
• Månadsbokslut tillsammans med extern redovisningsbyrå
• Upprätta och kvalitetssäkra årsbokslut och årsredovisning tillsammans med extern redovisningsbyrå
• Planering och regelbunden uppföljning av budget
• Lönehantering till helårs- och projektanställda
• Månatliga ekonomiska rapporter till VD bestående av balans-, resultat och likviditetsanalys
• Ansvarig kontakt för externa revisioner
• Upprätta och kvalitetssäkra verksamhetsberättelse (tillsammans med designbyrå)
• Likviditetsplanera och prognosticera regelbundet för att säkra stiftelsens ekonomi
• Ekonomisk rapportering till styrelse (6-7 gånger per år) och till externa finansiärer
• Intern kontroll (säkerställ att Stiftelsens ekonomiska rutiner och processer minimerar fel/risker)
• Diverse uppgifter relaterat till administration, ekonomi och kontorsbehov

Vem är du?

Vi söker dig som är en bokslutssjälvständig och kunnig ekonom med ett genuint intresse för samhällsfrågor. Du har några års erfarenhet av att arbeta inom ekonomi, antingen på ekonomiavdelning med ansvar för arbetsuppgifter likt ovan eller på revisionsbyrå. Erfarenhet av ledarskap är meriterande. Du har goda kunskaper i Officepaket och framför allt Excel. Svenska i tal och skrift samt utbildning inom ekonomi är ett krav.

Som person är du en prestigelös och lyhörd lagspelare. Du är noggrann och ansvarstagande med ett tydligt helikopterperspektiv. Din kommunikativa förmåga är viktig för att kunna förmedla budget och det ekonomiska läget med resten av organisationen och styrelsen. Om du dessutom tar dig an rollen som verksamhetsledare och personalansvar är det av yttersta vikt att vara en god, ansvarsfull och initiativrik ledare.

Om verksamheten

Stiftelsen The Global Village är ideell, partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt syfte är att bidra till ett samhälle där mångfalden är en allmänt erkänd styrka. Vi strävar efter att öka inkluderingen i alla delar av samhället genom att knyta samman makt och utanförskap, innerstad och ytterstad, centrum och periferi. Därför fokuserar vi på att främja öppenhet och bygga konstruktiva dialoger mellan samhällsaktörer. All vår verksamhet utgår från drivkraften att minska ojämlikhet, genom att möjliggöra och verka för att alla människor, oavsett ålder, kön, funktionsnedsättning, etnicitet, ursprung, religion eller ekonomisk eller annan ställning, blir inkluderade i det sociala, ekonomiska och politiska livet.

Stiftelsens främsta verksamhet är Järvaveckan – en årligt återkommande politikervecka på Spånga IP i nordvästra Stockholm, där företrädare för svenska politiska partier, intresseorganisationer och företag samlas och diskuterar politik och samhällsfrågor.

Stiftelsen The Global Villages anställda omfattas av kollektivavtalet mellan Fremia och Unionen.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
1 december
Sista ansökningsdag
18 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66298