Account Manager

Driven distriktsäljare till Frigoscandia i Stockholm

Drivs du av högt uppsatta individuella mål och utveckla affärer? Får du den där extra kicken av att ha avslutat en lång säljprocess och din affär gått i hamn? Frigoscandia i Stockholm söker nu en engagerad säljare som tycker att försäljning och affärsutveckling är det som får hjärtat att slå ett slag extra.

Om tjänsten

Frigoscandia är experter på tempererade logistiklösningar. I höst vill vi utveckla vår personalstyrka inom försäljning och söker en duktig säljare med sinne för affärsutveckling. Du utgår från kontoret i Stockholm. Vi är marknadsledande i Norden inom vårt expertisområde, och erbjuder dig möjligheten att arbeta i de roligaste, största och mest utvecklingsinriktade kundprojekt branschen har att erbjuda. Tillsättning sker enligt överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som säljare kommer du att rikta in dig på Frigoscandias satsningar inom produkt- och affärsutveckling. Du kommer att bearbeta både befintliga och nya kunder med fokus på försäljning av nya produkter och lösningar. Du är delaktig i de nya projekt som startas upp.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av nykundsbearbetning, merförsäljning på befintliga kunder samt kundvård av din regions kunder. Du kommer sälja tempererade lagrings- och transportlösningar till våra kunder och driver affärerna från ax till limpa. Våra säljcykler är både långa och korta vilket innebär att kundbearbetningen bygger på både långsiktighet och snabbare affärer. I rollen som säljare förväntas du driva försäljning både nationellt och internationellt på alla nivåer inom organisationen. Genom fortlöpande samarbete med övriga avdelningar inom Frigoscandia, får du tillgång till ett värdefullt nätverk av kompetenser som ger dig de bästa förutsättningarna att nå ut till potentiella kunder. Vi säljare arbetar mot uppsatta och mätbara aktivitetsmål samt mjuka utvecklingsmål.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för att arbeta med komplexa logistiklösningar och som gillar affärsutveckling. För att bli framgångsrik i rollen behöver du ha minst ett par års arbetslivserfarenhet (ju fler desto bättre) där du har arbetat med komplex och kundanpassad B2B försäljning. Vi tror att du antingen har en bakgrund från logistikbranschen eller från producentleden. Du har arbetat med tjänsteförsäljning gärna inom branschen där du även fått agera rådgivande på strategisk nivå.
• Du är kommunikativ och har förmågan att bygga långsiktiga kundrelationer.
• Du drivs av att vara kreativ och lösningsfokuserad och tar gärna egna initiativ för att driva säljprocessen framåt.
• Du är självklart en van förhandlare och har god kännedom om hur en försäljningsprocess är uppbyggd och har tidigare erfarenhet av långa säljcykler.
• Vidare tror vi att du tidigare har jobbat i olika CRM-system samt har goda kunskaper i Office-paketet.
• Dina tidigare kollegor och kunder beskriver dig som en professionell och social person som det är lätt och trevligt att samarbeta med.
• Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och innehar B-körkort.

Om verksamheten

Att göra mat tillgänglig genom kundnära logistiklösningar och att bevara produktens kvalitet, har Frigoscandia varit experter på ända sedan starten 1948. Idag levererar man över en miljon sändningar till över 50 000 adresser varje år via tjänster som riktar sig till hela försörjningskedjan, från producent till konsument. Genom ett stort geografiskt nätverk erbjuds effektiva, hållbara och flexibla varuflöden i optimal temperatur – spårbart i realtid.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
2 december
Sista ansökningsdag
26 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
62191