Controller

Controller till Täby kommun

Vill du utvecklas i din roll som controller, har ett stort intresse för nyckeltal och uppföljningsarbete? Är du utåtriktad, prestigelös och driven? Då är du kanske den vi söker!

Som Controller inom Täby kommun erbjuds du ett intressant och roligt arbete i en spännande organisation och kommun i utveckling. Du kommer att kunna bidra med förbättringar både ute i verksamheten och i controllerenhetens arbete.

Om tjänsten

Du välkomnas till ett team som gärna delar med sig av erfarenheter, har högt i tak och där det händer mycket. Som Controller inom Täby kommun tillhör du controllerenheten på ekonomiavdelningen som är en del av kommunledningskontoret och ingår i ett team med totalt 13 controllers. Du rapporterar till controllerchefen och verksamhetschefer samt arbetar huvudsakligen gentemot kommunens gymnasie- och näringslivsnämnd. Vidare har du ett nära samarbete med de olika verksamheternas chefer som omfattar gymnasieskola, vuxenutbildning, näringsliv och mottagning av nyanlända. I din roll som Controller arbetar du med både styrning och stöd till kommunens verksamheter med ett eget definierat ansvarsområde. Du arbetar självständigt och tillsammans med verksamheten där du är chefernas rådgivare och bollplank i ekonomiska frågor.

Täbys kommunhus ligger i Täby centrum och har mycket fräscha och ljusa lokaler. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du kommer att få arbeta med ett modernt och ändamålsenligt arbetssätt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Dina arbetsuppgifter som Controller är i huvudsak:

• budget- och prognosarbete
• ekonomisk uppföljning
• del- och årsbokslut
• utrednings- och utvecklingsarbete

Vem är du?

Vi söker dig som:

• har avslutad civilekonomexamen
• har några års erfarenhet i rollen som controller
• har intresse för politiska organisationer och kommunens uppdrag
• har en god analytisk förmåga
• har ett strukturerat arbetssätt
• är utvecklingsinriktad och förändringsbenägen
• kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift
• har god kommunikativ- och pedagogisk förmåga

Meriterande
• tidigare erfarenhet av liknande arbete i offentlig verksamhet

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Tillsättning sker enligt överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och det administrativa stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Vi samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg. Läs mer på https://www.taby.se/

Fackliga kontaktpersoner
Helen Klockare SACO 08-555 590 00 helen.klockare@taby.se
Linda-Marie Palm Vision 08-555 590 00 lindamarie.palm@taby.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
22 november
Sista ansökningsdag
31 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66586