Controller

Controller till Södersjukhuset

Som controller på Södersjukhuset får du vara delaktig i en verksamhet som gör skillnad!

Vi söker en engagerad och drivande controller som attraheras av en bred och utvecklande controllerroll på ett av Nordens största akutsjukhus.

Om tjänsten

Rollen är omväxlande och spännande med inslag av såväl operativt som strategiskt arbete.

I rollen som controller kommer du att bli ansvarig för arbetet med ekonomisk planering samt uppföljning inom ett av sjukhusets verksamhetsområden.

Du kommer organisatoriskt att vara anställd vid ekonomiavdelningens controllersektion men du kommer i huvudsak att tjänstgöra vid ett verksamhetsområde och ingå i dess ledningsgrupp.

Ekonomiavdelningen är uppdelad i två sektioner, controllersektionen samt redovisningssektionen. Controllersektion består av 18 personer och är ledningens stöd för att upprätthålla och utveckla sjukhusets verksamhetsstyrning samt ansvariga för förvaltning och utveckling av Södersjukhusets BI-system.

Tjänsten är ett föräldravikariat from november 2022 tom augusti 2023.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Ansvara för att sammanställa, kvalitetssäkra och analysera verksamhetsområdets månadsbokslut inklusive prognoser
• På ett pedagogiskt och relevant sätt presentera resultaten för verksamhetsområdets chefer och ledning.
• Delta i och ta fram underlag för ekonomiska uppföljningar och analyser
• Driva budgetarbetet på verksamhetsområdet
• Vara konsultativt stöd/rådgivare till chefer och stärka verksamhetens förståelse för ekonomi, skapa ökad ekonomisk kontroll och ta fram bra beslutsunderlag
• Driva och medverka i utveckling av rutiner och processer för ekonomistyrningen på Sös
• Vara delaktig i olika typer av projekt och utvecklingsarbete

Vem är du?

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom ekonomi – från universitet, högskola eller motsvarande med några års erfarenhet som controller och redovisning. Du har goda IT-kunskaper och vill vara med och utveckla/effektivisera rutiner och arbetssätt. Erfarenhet av att bearbeta och sammanställa data är en förutsättning för att lyckas i denna roll. Därför tror vi att du är en trygg användare i Excel.

För att vara framgångsrik i rollen som controller har du ett starkt engagemang i att leda verksamhetens utveckling framåt. Du har ett analytiskt och proaktivt tillvägagångssätt, är van att ta egna initiativ samt agera självständigt och affärsmässigt. Den vi söker är också ansvarstagande och noggrann och gillar att både vara proaktiv och ge god service. Det är viktigt att du har en pedagogisk läggning, är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med människor på olika nivåer i organisationen.

Du får vara delaktig i en verksamhet som genererar något värdefull; akut- och specialiserad vård till patienter inom Stockholms län samt patienter från andra län och utlandet. Södersjukhuset erbjuder sina anställda förmånliga friskvårdserbjudanden, hälsoteam med gym och en trevlig arbetsplats centralt på Södermalm.

Varmt välkommen med din ansökan, vi kommer intervjua kandidater löpande.

Om verksamheten

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av Sveriges största förlossningskliniker med omkring 7500 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 5000 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision; Sveriges ledande akutsjukhus.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Facklig kontaktperson Sofie Wickström, SACO, tel: 08-123 633 30, mail: sofi.wickstrom@regionstockholm.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
21 september
Sista ansökningsdag
9 oktober
Omfattning
Vikariat
Referensnummer
65879