Controller

Controller till Scandic Hotels

Söker du en central och bred roll innehållande mycket kontakter? Vill du vara en drivande del i utvecklingen av en controlling-funktion? Vill du var vara en del av ett ambitiöst och drivet team med stark sammanhållning? Då kan du vara den vi söker!

Om tjänsten

I rollen som Controller på Scandic Hotels är du en del av ett fantastiskt team på totalt 8 personer. Du har ansvar för 11-12 hotell där du är den primära kontakten i ekonomifrågor och utbildar samt stöttar dem i det dagliga arbetet. Rollen är bred och innefattar allt från löpande redovisningsfrågor till resultatanalys och internkontroll. Du har ett nära samarbete med hotellens General Managers, Service Team Managers samt övriga supportfunktioner. Detta innebär emellanåt planerade resor till de olika hotellen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
• Kvalitetssäkring och delaktighet i månads- och årsbokslut
• Säkerställa och analysera resultat
• Genomföra internkontroller samt internrevisioner
• Delaktighet i utbildning till hotellen (bokslut, internkontroll, redovisning)
• Löpande kontroller av periodiserade fakturor, godkännande av nya leverantörer etc
• Delaktighet i att löpande utveckla processer och rutiner

Du kommer att rapportera till Controller Manager och vara placerad på huvudkontoret som sitter på Sveavägen (Norrtull), Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom ekonomi eller likvärdigt
• Minst 3 års erfarenhet från tjänst som Controller
• Tidigare erfarenhet samt goda kunskaper i redovisning
• Starkt systemintresse
• Goda kunskaper i Excel

Meriterande:
• Erfarenhet av Microsoft Dynamics 365
• Tidigare erfarenhet av hotellbranschen och/eller F&B

För att lyckas och trivas är du en positiv och nyfiken person som trivs med att arbeta i en verksamhetsnära miljö. Du är van att driva ditt arbete framåt och har förmågan att ta egna initiativ. Vidare är du en flexibel person som är bra på att skapa struktur och ditt arbete kännetecknas av en hög kvalitet och servicekänsla. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor i rollen är det avgörande att du trivs i samarbetet med andra och är lyhörd och smidig i ditt sätt att kommunicera.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande och bred roll på ett företag med sunda värderingar. Vi når längre när olikheter bejakas. Hos oss får du utrymme att vara dig själv och utvecklas i den riktning du vill, med trygga villkor och schyssta avtal som grund. Ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss – bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Välkommen till Scandic!

Om verksamheten

Scandic är Nordens största hotelloperatör med ett nätverk av närmare 280 hotell i sex länder. Varje dag arbetar våra 10 000 medarbetare med ett enda mål i åtanke: att skapa bra hotellupplevelser som gör att våra gäster vill komma tillbaka. Scandic Friends är Nordens största lojalitetsprogram inom hotellbranschen. Ett ansvarsfullt företagande är en del av Scandics DNA. Scandic är sedan 2 december 2015 noterat på Nasdaq Stockholm.

Visste du att Scandic …
…uppmuntrar alla att göra skillnad för miljön och att det var en av våra kollegor inom housekeeping som kom på idén om ”häng-upp-handduken”.

…i Sverige blivit rankad som besöksnäringens mest attraktiva arbetsgivare två år i rad, i Visitas årliga undersökning.

… bara serverar kaffe som är ekologiskt och Fairtrade eller UTZ-certifierat.

…tack vare vårt stora miljöengagemang, blivit rankad som branschens mest hållbara arbetsgivare elva år i rad, av Sustainable Brand Index.

…under 2014 inledde ett samarbete med organisationen Real Stars, centrerat kring ”Fair Sex”, dvs. arbete mot människo- och sexhandel

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
2 december
Sista ansökningsdag
18 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66397