Controller

Controller till myndighet, Stockholm

Om tjänsten

Just nu söker vi för kunds räkning en Controller till myndighet i Solna. Tjänsten är ett konsultuppdrag på ett år med start omgående. Under de två första månaderna omfattar tjänsten 50%, därefter löper uppdraget vidare på 100%. I rollen som Controller arbetar du med att stödja myndighetens chefer med ekonomistyrningsfrågor vid budgetering och prognostisering, vid uppföljning och analys av ekonomiskt utfall samt att vara ett generellt stöd i redovisningsfrågor. Du arbetar i partnerskap med verksamheten och bidrar samtidigt i myndighetens centrala ekonomiprocesser, genomför utredningar samt deltar i utvecklingen av myndighetens gemensamma arbetssätt och processer. Som Controller har du både egna ansvarsområden såväl som du ingår i gemensamma arbetsgrupper. Kunden arbetar med ständiga förbättringar för att säkerställa att verksamhet och ekonomi hänger ihop.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Operativt stöd till budgetansvariga chefer
• Genomföra ekonomiska utredningar, uppföljningar och analyser
• Analys av verksamhetsinformation och ekonomiska resultat
• Sammanställa rapporter
• Ta fram prognoser
• Ta fram riktlinjer för budgetarbete
• Genomföra budgetarbete och budgetuppföljning
• Servicefunktion med en till ledningen stödjande och rådgivande funktion
• Arbete i förekommande ekonomisystem (U4 Agresso)

Vem är du?

Vi söker efter dig som har några års erfarenhet som Controller sedan tidigare, med minst ett års erfarenhet av uppdrag i politiskt styrd organisation, myndighet eller motsvarande. Du har god systemvana, och vi ser gärna att du har minst ett års dokumenterad erfarenhet av U4 Agresso. Arbetet kräver god förståelse och kommunikation i svenska såväl som engelska. För att trivas i rollen trivs du att arbeta teambaserat och som person är du kommunikativ, strukturerad och lyhörd.

Om verksamheten

Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör – inom ekonomins hela spektra – såväl till privat som till offentlig sektor.

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
11 september
Sista ansökningsdag
30 september
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
69502