Inköpschef

CAO – Chief Assortment Officer till Matsmart

Vill du rädda planeten och sätta Matsmart på den internationella kartan?

Om tjänsten

Matsmart har vuxit kraftigt de senaste åren och är nu inne i ett skede där sortimentsfrågan är en av bolagets viktigaste. Med en ambitiös tillväxtplan de kommande åren med etablering på nya internationella marknader har du som CAO en nyckelroll inom Matsmart. Uppdraget innebär att du har det yttersta ansvaret för bolagets hela produktsortiment.

Som Matsmarts nya CAO ska du ta sortimentsfrågorna till en högre nivå. Målet är att leverantörerna ska se samarbetet med Matsmart som ett strategiskt ställningstagande inom sitt hållbarhetsarbete – ”CSR put into action”.

CAO har ansvar för strategiskt inköp och sortiment vilket innefattar att besluta kategorimix, vikta kategorierna och äga prisstrategin. Du ansvarar för leverantörsrelationerna globalt vilket innefattar att upprätta en leverantörsstrategi där du själv utvecklar ett strategiskt samarbete och förhandlar med globala leverantörer.
CAO beslutar också kring och ansvarar för centralstyrda taktiska arbetsuppgifter exempelvis globala inköp EMV, KPI:er, inventory turnover, abandoned cart och täckningsgrad/kategori.

Ansvaret innefattar att både skapa och implementera strategin globalt och bygga en skalbarhet.

CAO leder KAM och inköpare globalt genom processorganisation och har direkt rapporterande Head of Category.

Tjänsten som CAO är ny inom bolaget och du kommer att få stor frihet och möjlighet att forma rollen. CAO ingår i ledningsgruppen och du rapporterar till VD.

Vem är du?

Du har gedigen erfarenhet av sortimentsfrågor inom konsumentprodukter på en strategisk nivå med erfarenhet av att bygga en skalbarhet och framgångsrikt skalat upp verksamhet. Din förhandlingserfarenhet från globala leverantörer är gedigen och du är van att fatta beslut baserat på analys och fakta. För att kunna axla denna roll ser vi också att du har varit med och bidragit till ett bolags tillväxtresa. Vidare har du haft strategiska roller där du satt struktur, flöden och organisation.

Sannolikt har du erfarenhet av strategiska samarbeten och meriterande är erfarenhet av inköp på strategisk nivå samt erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Har du erfarenhet av att arbeta brett med flera olika produktkategorier är det intressant.

Vi ser att du drivs av försäljning och att göra affärer och har erfarenhet från bolag med stark affärs- och säljkultur.

För att lyckas i rollen har du en stark förmåga att bygga långsiktiga relationer och etablera trovärdighet. Du är en öppen och lyhörd och ödmjuk person med en hög kommunikativ förmåga där en av dina styrkor är att förmedla ett budskap. Vidare är du affärsmässig med ett starkt driv att göra affärer som skapar win-win och du initierar, driver och följer upp dialoger med samarbetspartners. Vi ser att du sätter höga och ambitiösa mål och har en stark förmåga att utifrån dessa skapa resultat.

Till den här tjänsten söker vi dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande. Då rollen innebär många internationella kontakter är det viktigt att du, förutom svenska, talar och skriver engelska obehindrat. Det är meriterande om du kan kommunicera på tyska.

Tjänstens placering är i Stockholm och resor inom Sverige samt övriga Europa ingår i rollen.

Om verksamheten

2018 räddade Matsmart – tillsammans med sina miljöhjältar till kunder – 3218 ton mat från att slängas. Det är Matsmart!

Matsmart säljer mat som i många fall annars hade slängts på grund av exempelvis överproduktion, kort eller passerat bäst före-datum, säsongsvaror, förpackningsbyten etc.
Matsmart erbjuder sina kunder ett nytt sätt att handla mat med höga rabatter och samtidigt möjligheten att bidra till ett mer hållbart samhälle. För sina leverantörer blir Matsmart en del av deras CSR-strategi och stöttar dem med att minska deras svinn och den ekonomiska utmaning det innebär.

Matsmart grundades av tre passionerade entreprenörer 2014, som hade kommit fram till en lösning på matsvinnsproblemet. Idag är Matsmart ett av de snabbast växande företagen i Norden, närvarande på den svenska, finska och den danska marknaden, med en omsättning på 400 miljoner kronor. Med stöd av välkända investerare har Matsmart expansiva och utmanande tillväxtplaner framåt. Q2 2020 kommer Matsmart etablera verksamhet i Tyskland. Matsmarts superstarteam består av 30 personer i Stockholm och runt 100 personer inom lagerverksamheten i Katrineholm. Matsmarts kärnvärden är Engagemang, Mod och Hjärta.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för headhunting av högre chefer. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
3 december
Sista ansökningsdag
6 januari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
55500

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.