Business Controller

Business Controller till Fagerhult

Vill du vissla på väg till jobbet?

Är du en nyfiken och framåtlutad controller redan idag men söker ett nästa steg? Vill du ha en central och verksamhetsnära roll i en prestigelös organisation med affären i fokus? Gillar du att omge dig med hängivna, engagerade och härliga kollegor där skratt, omtanke och glimten i ögat är en hygienfaktor?

Om dina svar på ovanstående frågor är ett rungande ”JA!” ska du definitivt ta dig tid att fortsätta läsa vad man på Fagerhult kan erbjuda just DIG!

Om tjänsten

Inom Fagerhult finns en rad olika säljbolag på flera olika platser runt om i världen. Bolagets största säljbolag, Fagerhult Belysning Sverige AB, finns i Sverige där ett 80-tal medarbetare från norr till söder arbetar med försäljning, ljusdesign och ljusplanering. Det man dock saknar är någon som är lika bra på analys och resultatuppföljning som man är på försäljning och ljus.

Därför söker vi nu DIG, en hungrig och positiv Business Controller, till Fagerhults Belysning Sverige AB. Du kommer att vara den som är specialisten, eldsjälen och drivkraften i bolagets ekonomiska uppföljning och analysarbete. Tjänsten innebär ett ansvar för att bevaka lönsamhet och att stötta ledning och beslutsfattare i styrningen av verksamheten. Rollen är bred och innefattar även budget och prognosarbete, upprättande av rapporter samt utveckling av befintliga rutiner och processer.

För att på bästa sätt vara nära verksamheten, kommer du med jämna mellanrum att arbeta från huvudkontoret i Habo (Jönköping).

Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD för det svenska säljbolaget (Fagerhults Belysning Sverige AB).

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Analys och uppföljning av resultat samt bevakning av lönsamhet i bolaget
• Driva effektivisering av interna rutiner och processer
• Stötta ledningen och vara ett bollplank till chefer och andra beslutsfattare vad gäller styrning av verksamheten
• Ta fram diverse analyser inför avtalsförhandlingar med kund
• Analysera och sätta sig in i avtal med kund
• Lönsamhetsuppföljningar, både på kund och produkt
• Månadsrapportering till koncern
• Budgetering och budgetuppföljning
• Upprättande av prognoser
• Upprätta ledningsgruppmaterial och ekonomiska underlag till andra delar av verksamheten
• Ägarskap kring avsättning för kundbonus
• Arbeta och utveckla systemstöd, exempelvis Power BI

Fagerhult är en öppen och prestigelös arbetsplats med ca 4900 engagerade medarbetare i 30 länder. På kontoret i Stockholm, beläget på Södermalm, arbetar ca 30 engagerade medarbetare.

Vem är du?

Profilbeskrivning

• Eftergymnasial utbildning med affärs-ekonomisk inriktning
• Minst 3 års erfarenhet av controlling
• Goda redovisningskunskaper
• Goda Excel-kunskaper
• Erfarenhet av BI-system
• Förmåga att presentera och förmedla affärsdata och analyser till olika intressenter

Meriterande

• Erfarenhet av försäljningsbolag och/eller produktionsbolag
• Erfarenhet av Power BI och/eller Jeeves

Du trivs i en händelserik vardag där du arbetar nära verksamheten och är sparringpartner till såväl ledningsgrupp som budgetansvariga i organisationen. Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter är du kommunikativ, pedagogisk och uppskattar att interagera med olika funktioner. Du är analytisk, affärsmässig och har en förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv.

Som person har du ett proaktivt arbetssätt med starkt resultatfokus. Du är nyfiken, positiv och uppskattar att anta utmaningar – där andra ser problem ser du möjligheter!

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst på en arbetsplats där prestigelöshet och frihet under ansvar gäller. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om verksamheten

Fagerhult skapar förstklassiga belysningslösningar som förbättrar människors välbefinnande i professionella och offentliga miljöer. Med hållbarhet och uppkopplade lösningar i centrum fokuserar vi på kontor, skola, hälso- och sjukvård, retail och utomhusapplikationer. Vi eftersträvar ett nära samarbete med kunder och partners på den europeiska marknaden, samt tillhandahåller belysningslösningar globalt – ofta med skräddarsydda lösningar för kunden.
Varumärket Fagerhult omfattar både produktbolaget Fagerhults Belysning AB (baserat i Fagerhult, Sverige) och 13 säljbolag med placering runt om i Europa. Baserat på kunskap om ljusets positiva inverkan på människan utvecklar och producerar vi innovativa belysningslösningar som marknadsförs och säljs via Fagerhults säljbolag. Totalt är vi cirka 1 000 personer, och av dem är nära 38 % kvinnor och 62 % män.
Fagerhult ingår i koncernen Fagerhult Group, ett av Europas ledande belysningsföretag, med 12 olika varumärken och 4 100 anställda i 28 länder runt om i världen.
Läs gärna mer om oss här https://www.fagerhult.com/sv/o…

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
21 september
Sista ansökningsdag
16 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65880