Säkerhetsspecialist

Brandskyddsansvarig till MediCarrier

MediCarrier rekryterar nu en Brandskyddsansvarig. Här får du ett nyskapande och meningsfullt arbete tillsammans med bolagets trevliga och kompetenta kollegor. Du driver, samordnar och utvecklar bolagets brandskyddsarbete utifrån gällande lagstiftning och föreskrifter. Organisatorisk tillhörighet inom bolaget är säkerhetsavdelningen och du rapporterar till säkerhetschefen. Detta är en ny roll med stora möjligheter att i samråd med säkerhetschef forma innehållet i rollen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och provanställning kan tillämpas. Det finns möjlighet att utföra en del av arbetet på distans. Vårt arbetsspråk är svenska och vårt kontor finns i Spånga/Lunda. Om du vill göra skillnad för medarbetare och patienter inom Region Stockholm samt vill arbeta på en inkluderande arbetsplats med många spännande projekt i närtid. Notera att det är semestertider och urvalsprocess och intervjuer påbörjas från den 5:e augusti. Sista ansökningsdag är den 11:e augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Du arbetar med frågor som berör brandskydd, ADR (regelverk för farligt gods), transport farligt gods, farliga kemikalier och brandfarlig vara.

Du samordnar och utvecklar bolagets brandskyddsarbete med allt från att ta fram förslag på den långsiktiga strategin, till att implementera arbetssätt, samordna resurser och följa upp brandskyddsarbetet. Du bevakar omvärlds- och lagförändringar samt driver förbättringar inom brandskydd i nära dialog med verksamheten. Som brandskyddsansvarig är du också systemägare för brandlarmsystemet, deltar i upphandlingar och i projekt, förankrar arbetet internt och tar fram relevant information och utbildningsmaterial till verksamheten. Du tar även fram förslag till bolagets styrdokument och handlingsplaner inom området i linje med gällande lagstiftning och föreskrifter. Du stöttar utveckling och implementering av brandskydd- och säkerhetstänk i organisationen. Du följer upp incidenter och att tillstånd och rutiner efterlevs. Vidare ingår samverkan med Region Stockholms brandskyddsnätverk och du har en central roll i arbetet med att undersöka, åtgärda och följa upp brandskydd i det regelbundna risk- och sårbarhetsarbetet.

Förutom ovan kommer du även vara en del av det löpande och systematiska säkerhetsarbetet på MediCarrier.

Vem är du?

Du har utbildning som brandskyddsledare eller motsvarande och med fördel har du relevant akademisk examen samt utbildningar inom brandfarlig vara, säkerhetsrådgivare, farligt gods eller ADR. Du har flera års erfarenhet från arbete med brandskydd både på strategisk och operativ nivå. Vidare har du god förståelse av lagar och föreskrifter inom området och erfarenhet av att implementera och arbeta systematiskt med brandskydd. Du har erfarenhet av upphandlingar och kravställning gentemot leverantör. Om du har arbetat med upphandlingar inom offentlig sektor är det meriterande.

Som person är du drivande och engagerad. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en god pedagogisk förmåga och att du kan initiera, planera, prioritera samt verkställa åtgärder. Du har ett serviceinriktat tänk och du trivs med många kontakter och har en god kommunikativ förmåga. Vi förutsätter också att du formulerar dig väl på svenska i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med våra värdeord – kompetens, pålitlighet, samverkan och öppenhet som genomsyrar vår verksamhet.

Om verksamheten

MediCarrier AB är ett av Region Stockholm helägt logistik- och transportföretag. Bolaget lagerhåller och distribuerar sjukvårds- och förbrukningsartiklar samt utför transporttjänster åt verksamheter inom Region Stockholm. Bolaget ansvarar även för regionens beredskapslager avseende kritisk skyddsutrustning och kritiska förbrukningsartiklar till hälso- och sjukvården. Vår omsättning är ca 1,3 miljarder kronor och vi är ca 200 medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
10 juli
Sista ansökningsdag
11 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71811