Informatör

Är du en av IF Metalls nya lokalombudsmän?

IF Metall söker tre ombudsmän till Norrbotten med placering i Luleå. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att i samarbete med övriga ombudsmän, administratörer och avdelningsstyrelse genomföra arbetsuppgifter som är kopplade till den fackliga verksamheten. Detta innebär främst att företräda och bevaka medlemmarnas intressen inom flera olika områden, exempelvis löner och anställningsvillkor, arbetsmiljö, arbetsskade- och försäkringsfrågor. Du kommer att arbeta utåtriktat med att stödja och företräda IF Metalls medlemmar främst på deras arbetsplatser genom samtal och förhandlingar, teckna kollektivavtal samt organisera medlemmar.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av fackligt förtroendeuppdrag. Vi ser gärna att du har erfarenhet av organisering av medlemmar samt erfarenhet av förhandlingar. För att bli aktuell för denna tjänst har du minst gymnasieutbildning eller motsvarande. Du har en god förmåga att hantera IT-system som hjälpmedel i ditt arbete samt har goda kunskaper i både det svenska och det engelska språket både i tal och skrift. Behärskar du även andra språk betraktas det som meriterande. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Då ombudsmannarollen innebär att arbeta utåtriktat för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar söker vi dig som är relationsskapande och har lätt för att samverka med andra människor. Du är ansvarstagande samt har ett strukturerat arbetssätt. Du har även en god förmåga att kunna prioritera ditt arbete. Har du erfarenhet av att hålla presentationer så är det en fördel då detta är något som ingår i arbetet. Vi ser även att du är en självgående person då tjänsten innebär ett stort mått av självständigt arbete.

Vi förutsätter att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar och har ett gediget intresse för fackliga frågor.

Tillträde efter överenskommelse, löne- och anställningsvillkor är enligt våra avtal för lokalombudsmän.

Kontaktpersoner
Avdelningsordförande, Rickard Engström, 0920-24 71 91
HR förbundskontoret, Cecilia Vikstrand: 08-786 81 34

Sista ansökningsdag är den 16 oktober 2022. Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Vi undanber oss information om referenspersoner i ansökningshandlingar eftersom vi kommer be slutkandidat att inkomma med referenspersoner när det blir aktuellt.

Bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidat.

Om verksamheten

IF Metall organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustri, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har över 300 000 medlemmar på 13 000 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet. Det är en kunskapsintensiv organisation som strävar efter en god arbetsmiljö för alla, värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Vi erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete i en organisation som verkar för ständig utveckling av människan och industrin. Mer information finns på https://www.ifmetall.se

Ansök nu
Stad
Luleå
Publicerad
29 september
Sista ansökningsdag
16 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65912