Affärsområdeschef

Affärsområdeschef Närsjukvård till Aleris

Vill du vara en nyckelspelare i ett av Skandinaviens ledande specialistvårdsföretag? Affärsområdet Närsjukvård består av verksamheter med ett unikt vårdkoncept och med hög patientnöjdhet. Du kommer driva det strategiska arbetet vidare tillsammans med mycket kompetenta medarbetare.

Aleris erbjuder specialistsjukvård till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård. Genom forskning, utveckling och innovation bidrar Aleris också till den fortsatta utvecklingen av hållbara vårdtjänster i en bransch som är i ständig utveckling.

Nu söker vi dig som ska fortsätta utveckla Aleris största affärsområde Närsjukvård.

Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

Som Affärsområdeschef för Närsjukvård ansvarar du för att leda och utveckla affärsområdet med 1 250 medarbetare i ett modernt och innovativt specialistvårdsföretag. Du har fullt resultat- och budgetansvar för affärsområdet vilket innebär att du tillsammans med din ledningsgrupp leder och utvecklar affärsområdet mot uppställda mål. Fokus är på hållbar ekonomi, medicinsk kvalitet och engagerade medarbetare.

Affärsområdet du leder erbjuder ett unikt vårdkoncept genom den helhetssyn på patienten som blir möjlig tack vare kombinationen av deras specialiserade slutenvårdsenheter och deras stora öppenvårdsverksamhet.

Inom affärsområdet bedrivs verksamhet med avancerad sjukvård i hemmet – ASIH, närakuter, rehabilitering (Rehab station) och specialiserad palliativ vård. De har även ett omfattande uppdrag inom basal hemsjukvård kvällar, nätter och helger.

Då stora delar av verksamheten nyligen förvärvats av Aleris är det av stor vikt att bygga en gemensam organisation, struktur och kultur tillsammans. Du ansvarar för att tillsammans med din ledningsgrupp utveckla samverkan inom affärsområdet. Fokus för ditt uppdrag är även att bygga en hög affärsförståelse och inspirera medarbetarna att aktivt utveckla processer och arbetssätt för att möjliggöra en ökad produktivitet med bibehållen kvalitet och arbetsmiljö. Det är även av stor vikt att du som affärsområdeschef arbetar aktivt med kompetensförsörjning.

Som en del av ledningen för Aleris i Sverige, arbetar du aktivt för att utveckla Aleris och bidrar till att vi har en långsiktigt hållbar affär. Du rapporterar till Sverigechef.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom välfärdssektorn, med fördel från hälso- och sjukvårdssektorn. Du har lett genom andra chefer och vi ser att du har en god analytisk förmåga och en hög grad av affärsmässighet. Vi ser att du har en akademisk examen och meriterande är om du har en akademisk utbildning inom vårdprofessionen.

Som person är du strategisk, självgående och uthållig. Du har en god analytisk förmåga och har lätt att på kort tid ta till dig, värdera information och utifrån det fatta beslut. Rollen ställer höga krav på din kommunikativa förmåga då du ska samverka och samarbeta för att bygga långsiktiga och hållbara relationer, både internt och externt. Vid rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Aleris arbetar aktivt med ledarskapsutbildningar för deras chefer och ledare för att säkerställa att de har de bästa förutsättningar i sin viktiga ledarroll.

Om verksamheten

Aleris finns på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark. Aleris har ca 4500 medarbetare och omsätter ca 7 miljarder i SEK.

Aleris värderingar, deras kultur och affärsidén; att de strävar efter att ge möjligheten till ett bättre och friskare liv samtidigt som de bidrar till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar. I Sverige är de ca 3000 medarbetare som drivs av stort engagemang och hög delaktighet. Tillsammans skapar de och driver det beteenden de vill att Aleris ska stå för genom att i det dagliga arbetet agera utifrån deras gemensamma värderingar: ansvarsfullt, enkelt och innovativt.

De senaste åren har Aleris bl a förvärvat Prolivakoncernen från Praktikertjänst, (Rehab Station Stockholm, BB Stockholm AB, CityAkuten, UltraGyn, Psykiatrisk verksamhet med fler), men även Art Clinic samt Arcademy.

Aleris ägs av Triton sedan år 2019. Triton är ett internationellt investmentbolag vars målsättning är att bidra till skapandet av bättre företag genom långsiktiga partnerskap.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
22 januari
Sista ansökningsdag
19 februari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67342