Affärsutvecklare

Adven/Värmevärden söker Business Manager – Waste Solutions

Adven/Värmevärden är en ny energikoncern vars gemensamma resa mot att bli den ledande aktören inom hållbara energilösningar påbörjades under 2020. Tillsammans levererar våra 520 medarbetare hållbar fjärrvärme och geoenergi till flertalet olika fastighetstyper samt ånga, värme, kyla och relaterade infrastrukturlösningar till industrier. Med mer än 50 års erfarenhet inom energibranschen driver koncernen idag cirka 350 anläggningar i Norden och Baltikum.

Nu tar Adven/Värmevärden ett ett stort steg för att spara på miljön– med en strategisk satsning för att effektivt kunna ta hand om restavfall från industrier och samhälle för att använda som ett effektivt bränsle i våra egna anläggningar.

Varmt välkommen att söka tjänsten som Business Manager för Waste Solutions!

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om tjänsten

Adven/Värmevärden ser en möjlighet i att erbjuda marknaden att tillvarata biprodukter och avfall från olika industrier. Genom att långsiktigt rikta in sin produktion på återvunna bränslen stärker man sin ställning som en aktör med fokus på hållbar utveckling. Adven/Värmevärden har sitt huvudkontor i Örebro, men du kan även utgå från kringliggande regioner, alternativt Stockholm eller Hudiksvall.

I rollen som Business Manager ansvarar du för att bygga upp området Waste Solutions. Med utgångspunkt i affärsplanen tar du fram en affärsmodell och strategi för hur affären kan byggas på ett strukturerat sätt. Du kartlägger marknaden utifrån möjliga samarbetspartners där du också bedömer material och dess lämplighet att förbränna i olika anläggningar inom Adven/Värmevärden. Genom att också följa utvecklingen av lagstiftning inom området ligger du steget före gällande vilka typer av material som kan bli aktuella och kan därigenom agera proaktivt mot relevanta industrier.

En del av ditt arbete är riktat inåt i organisationen där du fungerar som en länk mellan anläggningarna och avfallsmarknaden. Utifrån din marknadskunskap ger du viktig input i frågor rörande anpassningar av befintliga anläggningar likväl som vid nybyggnationer.

Vem är du?

För att trivas i den här rollen är du en person med stort driv och affärsmässighet. Du har en entreprenörsanda som passar väl in i en verksamhet i utveckling. Därtill är du är målorienterad, analytisk och är van vid stor självständighet i ditt arbete.

Rollen kommer kräva att du är kommunikativ och van att samarbeta med andra för att nå framgång. Du är relationsbyggande och ditt mål är långsiktighet och ömsesidigt partnerskap.
Med dig har du en gedigen erfarenhet av B2B försäljning där du arbetat både med att utveckla kundrelationen och att skapa lönsamma affärer. Du är van att formulera avtal och har kunskap om relevanta regelverk.

Du har en akademisk utbildning inriktad mot t ex process, kemi eller energiteknik, men drivs av ditt affärsfokus. Vi tror att du tidigare arbetat i liknande bransch eller med liknande frågor inom processindustrin. Det har gett dig goda kunskaper inom destruktion och materialhantering.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
14 december
Sista ansökningsdag
30 januari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
62341