Controller

Driven Controller till HydraSpecma Industry & Aftermarket

Är du utbildad ekonom med några års erfarenhet? Trivs du i en bred roll och lockas av att kunna påverka innehållet och utvecklingen i ditt arbete? Sök då tjänsten som Controller hos oss på HydraSpecma redan idag! Vi läser ansökningar löpande och påbörjar intervjuer i augusti.

Om tjänsten

Hos HydraSpecma i Skellefteå välkomnas du till bra och nyrenoverade lokaler samt ett härligt gäng som trivs med varandra. Du kommer att stödja och supportera vår verksamhet i huvudsak i Sverige och Norge men också samarbeta med kollegor i Finland och Danmark. Detta innebär bl. a analyser, uppföljning, ekonomiska beräkningar och rapportering samt fungera som ett stöd för övriga delar inom verksamheten. Tjänsten är placerad i Skellefteå och du rapporterar till ekonomichefen i HydraSpecma Component AB.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Marginalanalyser
• Nyckeltalsjämförelser
• Budget och prognos avseende försäljning, täckningsgrad och lager
• Stödja verksamheten med ad-hoc analyser
• Beslutsunderlag till bolags-/divisionsledning/styrelse
• Rapportering

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och några års erfarenhet som exempelvis ekonomiansvarig, controller eller revisor. Du har goda kunskaper och förståelse för ekonomistyrning, rapportering av företagsekonomiska frågor och uppföljning samt utredningsarbete av verksamhet, inklusive budget- och prognosarbete. Har du erfarenhet av större affärssystem och BI-system är det en fördel. Du är vass inom Excel och är en van användare av resterande MS Office-paketet. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

För att trivas och vara framgångsrik i rollen som controller är du en person som har ett stort engagemang, brinner för det du gör och tar personligt ansvar för att nå mål. Du levererar hög kvalitet, har en god förmåga att se samt komplettera med information för att skapa helheten men du kan också analysera frågor och bryta ned dem i sina beståndsdelar när det krävs.
Du vill utveckla och förbättra processer samt har en god problemlösningsförmåga. Du är inte rädd för att våga ifrågasätta om det behövs. Rollen ställer också krav på ett självgående och flexibelt arbetssätt samt att du trivs med att arbeta i en internationell organisation där du får möjlighet att utveckla din arbetsroll.

Om verksamheten

HydraSpecma är branschledande inom applikationsanpassade system och komponenter för hydraulik på den nordiska marknaden. Verksamheten är övergripande uppdelad i tre divisioner, Global OEM, Wind och Industry & Aftermarket. De är marknadsledande inom sitt produktområde på den nordiska marknaden men har också en betydande export till världsmarknaden. HydraSpecma ingår i börsnoterade Schouw & Co och är totalt mer än 1200 medarbetare. Läs mer på http://www.hydraspecma.com.
Divisionen Industry & Aftermarket utgörs av HydraSpecma Component AB i Sverige, HydraSpecma Oy i Finland och del av HydraSpecma A/S i Danmark liksom en nyligen etablerad verksamhet i Norge. Divisionen förser marknaden i Norden med lednings- och hydrauliksystem och dess ca 300 medarbetare finns totalt på ett 15-tal orter i Norden.

I denna rekrytering samarbetar HydraSpecma med Poolia. Tjänsten är på heltid med anställning direkt hos Hydraspecma. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Skellefteå
Publicerad
15 juli
Sista ansökningsdag
17 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65220