Controller

Controller till bolag inom byggbranschen

Är du en controller som har erfarenhet av projektarbete och -uppföljning? Då kan det vara dig vi söker!

Uppdraget startar i början av april och varar sex månader med möjlighet till anställning hos vår kund.

Om tjänsten

Fokus i tjänsten som controller är att skapa prognoser för de bygg- och anläggningsprojekt som pågår. Detta är ett kontinuerligt arbete som sker i nära dialog och samarbete med arbetscheferna samt platscheferna för projekten. Rörliga energipriser, arbetstid, maskintimmar, väder är exempel på faktorer som påverkar projekten och gör arbetet spännande och dynamiskt. Samarbete sker också med en controller-kollega med ansvar för andra verksamhetsgrenen samt en samordnande controller på koncernnivå. I rollen kommer du också att hantera månads- och årsbokslut. Du rapporterar i din roll främst till arbetsledare men kvartalsvisa uppföljningar av projekt presenteras också till VD och övrig ledning.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

– Prognos baserat på projekt
– Uppföljning/rapportering av projekt (främst per kvartal och år)
– Månadsbokslut
– Årsbokslut
– Övrigt analysarbete

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom i grunden och har arbetat som controller ca 3-10 år. Du bör ha en naturlig fallenhet för smidiga dialoger och trivas i en verksamhetsnära roll. Då en stor del av arbetet sker med hjälp av Excel är det en fördel om du är van vid och ser positivt på detta. Det är starkt meriterande med erfarenhet inom byggbranschen eller projektintensiv verksamhet samt med förståelse för successiv vinstavräkning.

Om verksamheten

Vår kund är en aktör inom bygg- och anläggningsbranschen. De verkar med stark lokal förankring men har en styrka och internationell prägel genom att vara del av en av Europas största koncerner inom branschen. Kundens huvudkontor ligger i Sjöbo där du i rollen har din arbetsvardag. Möjlighet till arbete hemifrån finns, ca 2-3 dagar i veckan.

Verksamheten är uppdelad i två verksamhetsgrenar där du kommer att tillhöra den som verkar inom entreprenad där man arbetar nära sina kunder från tanke till avslutat projekt.

Poolia tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör – inom ekonomins hela spektra – såväl till privat som till offentlig sektor.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu
Stad
Sjöbo
Publicerad
13 mars
Sista ansökningsdag
12 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68000