Projektledare med erfarenhet av tillverkning bioteknologiskt läkemedel

  • Sobi,
  • Projektledare med erfarenhet av tillverkning bioteknologiskt läkemedel ,
  • Stockholm

Inlagd för 14 dagar sedan Referensnummer 46434 Ansök senast 2017-05-14

Är du en duktig projektledare med erfarenhet av att arbeta med projekt och projektstyrning inom tillverkande läkemedelsindustri? Har du även erfarenhet av att dela med dig av din kunskap och coacha andra?

Swedish Orphan Biovitrum AB (Sobi) söker nu dig som kan komma in och stötta en organisation som befinner sig i stark utveckling. Du kommer att spela en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av Sobis interna tillverkningsenhet med fokus projektledning inom tillverkning av bioteknologiskt läkemedel.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Hornsberg, Stockholm. Sista ansökningsdag är den 14/5–2017 men urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så vänta inte med att ansöka.

Arbetsuppgifter

Du kommer att bli ansvarig inom gruppen för att koordinera vår projektportfölj och hålla i vår projektmetodik men även för att driva egna projekt. Inom vår verksamhet har vi olika typer av projekt, t.ex. tillverkningsprojekt, inköp av utrustning och förbättringsprojekt. I din roll som projektledare har du ansvaret för att leda och koordinera men även ”hands-on” jobb ingår, t.ex. vid ett tillverkningsprojekt kommer du att delta vid själva tillverkningen.

I ditt uppdrag som portföljansvarig ingår i att stödja ledningen med beredning, styrning och prioritering av projektbeslut. I rollen som metodansvarig ingår att fortlöpande utveckla och förvalta en för verksamheten anpassad metodik samt att löpande stödja att de som driver och arbetar med projekt har kunskap i och tillämpar beslutad modell. Huvuddelen av ditt uppdrag kommer att vara att driva egna projekt inom verksamhetsansvaret och att utgöra coach i projektledning för andra projektledare.

Utbildning / Erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning med bioteknisk inriktning eller motsvarande. Du har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet och då helst från tillverkande läkemedelsindustri. Har du erfarenhet av biotekniska metoder är det mycket meriterande.

Vidare är du en driven projektledare med intresse för projektstyrning, vi ser gärna att du har utbildning i projektledning. Du har även vana av att dela med dig av din kunskap och coacha andra. Har du erfarenhet av att strukturera och organisera mindre projektportföljer är det mycket meriterande.

Du har vana av att arbeta med en organisation i förändring vi ser gärna att du har verktyg för att främja tvärfunktionellt samarbete. Rollen innebär mycket dokumentation så det är därför viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat både på svenska och engelska i tal och skrift samt har god datorvana.

Det är viktigt för oss att du har intresse och engagemang för bioteknisk tillverkning av läkemedel och tycker om att jobba tillsammans med andra.
För att lyckas i rollen har du en välutvecklad analytisk förmåga och ett vetenskapligt angreppssätt i kombination med nytänkande. Du är tydlig i kommunikation och har förmågan att få människor med dig. Vidare är du resultatorienterad, initiativrik och kan förmedla värdet av att skapa mätbara resultat. Ytterligare egenskaper som vi värdesätter är förmåga att arbeta självständigt och flexibilitet.

Sobis värdegrund (CARE) innebär att vi lägger stor vikt vid egenskaper som samarbete, ansvarstagande, respekt och engagemang.

Kontaktpersoner

Sara Jupiter

Sobi

Sobi™ är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat sällsynta sjukdomar. Vårt uppdrag är att utveckla och tillhandahålla innovativa behandlingar och tjänster som ger patienter ett bättre liv. Produktportföljen fokuserar främst på hemofili, inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även en portfölj med specialist- och särläkemedel på uppdrag av olika partnerföretag i Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland. Sobi är en pionjär inom bioteknologi med stort kunnande inom produktion av biologiska läkemedel. Intäkterna uppgick 2015 till 3,2 miljarder kronor och antalet anställda var cirka 700. Aktien (STO:SOBI) är noterad på NASDAQ Stockholm. Ytterligare information finns på www.sobi.com

Gå till webbplats

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

Ansök senast 2017-05-14

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se