Teknisk säljare

Tillväxtorienterad Teknisk säljare för Sverige

Osby Mekan som är en del av NPO industrier AB befinner sig i en tillväxtfas och söker nu en proaktiv, relationsskapande och affärsorienterad Teknisk säljare för Sverige. Lämplig bostadsort är regionerna runt Stockholm, Mälardalen, Göteborg, Jönköping, Malmö eller Osby. Du utgår från kontoret alternativt ditt hemmakontor. Planerad närvaro på Osby Mekan är dock en förutsättning för att lyckas i tjänsten.

Vi söker dig med erfarenhet av försäljning mot industrikunder, gärna med fokus på mellanstora och större tillverkande bolag och koncerner. Du får ett nationellt ansvar för den fortsatta expansionen i Sverige. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

Vill du arbeta i ett professionellt och långsiktigt bolag som nu expanderar sin verksamhet i Sverige? Brinner du för tillväxt, lönsamma affärer och nöjda kunder samtidigt som du står för professionalism i alla lägen? Då kan detta vara jobbet som du söker.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i ett bolag som kännetecknas av kundorientering, affärsmannaskap, utveckling och tillväxt.

Du arbetar med att bygga långsiktiga kundrelationer med ett konkurrenskraftigt sortiment avseende legotillverkning inom avancerad maskinbearbetning i metall. Huvudsakligen utgår man från gjutämne, men även kapade ämne i olika metaller används. Montering och ytbehandling är andra förädlingssteg som vi erbjuder våra kunder.

Rollen innebär att du bearbetar befintliga och nya kunder avseende nya förfrågningar och potentiella affärsmöjligheter. Rollen är bred och samarbete med säljorganisation inom koncernen är betydande och viktig för att nå framgång.

Tjänsten innehåller följande huvudområden:

• Vidareutveckling av befintliga kunder inom koncernen
• KAM-ansvar nyckelkunder
• Besöka kunder, leverantörer och mässor
• Offertberedning och offerter
• Teknisk rådgivning till kunder inom skärande bearbetning
• Bistå vid inköp till projekt och nya produkter
• Marknadsföring via hemsida och sociala medier
• Ingå i interna utvecklingsprojekt såväl som projekt inom koncernen
• Uppföljning och utvärdering av kundsamarbeten och projekt
• Omvärlds-, marknads-, bransch- och konkurrentanalyser

Du trivs med att resa i tjänsten då det förekommer besök hos både kunder, leverantörer samt mässor både i och utanför Norden. Tjänsten innebär ca 50 – 80 resdagar per år.

Du rapporterar till VD.

Vem är du?

Vi är flexibla med din utbildningsbakgrund, d v s du kan ha en examen från gymnasium, YH/KY eller universitet/högskola.

Vi tror att du har minst 3-5 års relevant försäljningserfarenhet B2B mot industriföretag. Du är van att jobba med ett budgetansvar. Tidigare erfarenhet av lönsam tillväxt är mycket värdefullt. Du har dokumenterat goda säljresultat från dina tidigare befattningar. Du har din bas i tillverkande företag och ett stort tekniskt intresse.

Alternativt kan du ha en bakgrund från tekniskt innesälj, skärande bearbetning, beredning och/eller produktionsteknik och att du nu är redo för en roll som teknisk ute-/fältsäljare.

Kunskap och erfarenhet av metallgjutning är högst meriterande.

Svenska och engelska behärskar du mycket väl i både tal och skrift.
Vi ställer krav på goda kunskaper i Office-paket samt erfarenhet av CRM-system och CAD-program (vi använder SolidWorks). Vi har Monitor som affärssystem.

För att bli framgångsrik i tjänsten är du proaktiv, ambitiös, strukturerad, resultatorienterad och målmedveten. Du är duktig på att bygga och upprätthålla samarbeten, relationer och trovärdighet mot kunder samt är socialt kompetent. Vidare är du skicklig på att kommunicera muntligt och skriftligt samt att du är tydlig i din framtoning. Som person är du också analytisk, inspirerande, utåtriktad, lyhörd, uthållig och problemlösande. Vi tror att du är framgångsdriven samtidigt som du presterar på en hög nivå.

B-körkort krävs för tjänsten. Vi erbjuder dig en tjänstebil.

Vid den aktuella rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologisk testning för kandidater utvalda till intervju och bakgrundskontroll för slutkandidat.

Om verksamheten

Osby Mekan arbetar med legotillverkning inom avancerad maskinbearbetning i metall. Vi erbjuder även våra kunder tillkommande ytbehandling och montering.

Bolaget omsätter ca 130 Mkr och har ca 35 anställda.

Osby Mekan har under sin 20-åriga historia haft en positiv utveckling genom att målinriktat jobba med kunderna för att uppfylla deras höga krav och förväntningar.

Med en modern maskinpark, hög kompetens och strategiskt inköp har Osby Mekan på ett rationellt sätt tillverkat och levererat till många av Sveriges främsta industriföretag.

Vår strategi är maskinbearbetning med tillkommande förädling av artiklar med en årsvolym på 500-10 000 artiklar. Inom dessa volymer har vi en optimerad och automatiserad produktion som är konkurrenskraftig avseende kvalitet, pris och leveranser.

Osby Mekan har ett stort fokus på arbetsmiljö, att utveckla vår personal och verka för en resurssnål produktion. Tillsammans med kunderna bidrar vi till minskade kostnader och bättre miljö.

Företaget ingår sedan 2021 i NPO industrier AB som även består av Höganäs Verkstad AB. Koncernen har för avsikt att fortsatt växa både organiskt och genom förvärv för att bidra till en stark svensk industri.

Läs mer på https://osbymekan.se/

Ansök nu
Stad
Osby
Publicerad
5 juli
Sista ansökningsdag
11 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71873