Ekonomichef

Proaktiv och affärsorienterad Ekonomichef / CFO till tillväxtbolag

Tillväxten för Osby Glas i Osby fortsätter varför man nu söker en proaktiv och analytisk Ekonomichef / CFO med ett genuint intresse för affärsinriktat ekonomiarbete. Tjänsten är en nyckelposition i ett dotterbolag till Beijerinvest AB. Du erbjuds en tillsvidareanställning och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Vill du få en central roll i bolagets fortsatta expansion? Söker du ett framgångsrikt tillväxtbolag i en spännande bransch som nyligen har flyttat till en helt nybyggd, toppmodern produktionsanläggning?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i ett väletablerat och växande företag som kännetecknas av professionalism, korta beslutsvägar, hög ambitionsnivå och stort kundfokus. Tjänsten innebär många kontaktytor såväl internt som externt.

Du kommer att arbeta nära CEO och vara ett affärsmässigt bollplank till hela organisationen.

Tjänsten innebär att du tillsammans med de övriga i ledningsgruppen kommer utveckla verksamheten och ansvara för att koncernen når sina mål. Du kommer att leda, driva och utveckla koncernens redovisning och business controlling där du växlar mellan det strategiska expansiva och det operativa arbetet.

I dina ansvarsområden ingår främst:

• Aktivt stödja CEO och övriga ledningsgruppen inom dina ansvarsområden
• Övergripande helhetsansvar för ekonomi/controlling, från redovisning (2 medarbetare) till ekonomistyrning, analys/uppföljning och rapportering
• Framtagande av kvartal- och årsbokslut inklusive årsredovisning
• Resultatuppföljning och målstyrning
• Business Controlling inklusive vidareutveckling av KPI:er, verksamhetsstyrning, produktkalkyler och lönsamhetsanalyser för projekt, produkter och kunder
• Budget- och prognosframtagning, finansiella presentationer, förberedelse och uppföljning till ledningsgrupps- och styrelsemöten
• Investeringskalkylering
• Kredithantering
• Finansiella riskbedömningar, analyser av likviditet, kapitalbindning och valutor
• Driva projekt för att utveckla IT-stöd/-system och processer/rutiner

Du rapporterar till CEO, ingår i bolagets ledningsgrupp och deltar på vissa av bolagets styrelsemöten.

Vem är du?

Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ekonomi samt mycket god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, som ekonomichef, CFO, controllerchef eller revisor, gärna i ett tillväxtbolag. Har du även erfarenhet från ett tillverkande företag är det meriterande.

Vi tror att du har minst 8-10 års relevant erfarenhet. Vi ser att du har tidigare ledarerfarenhet som chef eller teamledare inom en ekonomiavdelning. Du har tidigare flerårig erfarenhet av K3.

Du har goda kunskaper i externredovisning, brinner för affärsverksamheten och ett genuint intresse av att utveckla bolaget i stort och inom dina ansvarsområden. Du har förmågan och intresset att arbeta både strategiskt och operativt.

Du har tidigare erfarenhet från verksamhetsutveckling. Du har också god planerings- och struktureringsförmåga samt är intresserad av att driva utvecklings- och förändringsprojekt.

Vi använder A&W Business som affärssystem, Pyramid som ekonomisystem och QlikSense som BI-verktyg. Du har också god kunskaper i Excel och PowerPoint.

Du behärskar svenska flytande i tal och skrift samt har en vana att presentera ekonomiska rapporter. Du har också minst normalgoda kunskaper i engelska.

Du vill arbeta nära verksamheten och affären samtidigt som du är duktig på redovisning och business controlling samt analyser. Du har en strategisk förmåga samtidigt som du är intresserad av taktiska och operativa frågor.

Som person är du proaktiv, strukturerad, ansvarstagande, affärsorienterad och målmedveten. Du är också förtroendeingivande och analytisk. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda långsiktiga relationer internt och externt. Med ditt coachande och kommunikativa sätt är du en entusiasmerande person med en god motivationsförmåga.

B-körkort krävs för tjänsten

Vid den aktuella rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologisk testning för kandidater utvalda till intervju och bakgrundskontroll för slutkandidat.

Om verksamheten

Osby Glas har sedan starten 1934 växt till att idag vara ett av de ledande fristående planglasföretagen i Sverige. Vår ambition är att bli Norra Europas bästa glasförädlare. 2023 omsatte vi ca 274 MSEK och vi är ca 110 anställda i Osby och en filial i Luleå. Vi är lönsammast i branschen och har dubblat vår omsättning sista sex åren. Våra kunder är bl.a. fönster- & dörrtillverkare och glasmästerier i Sverige. Verksamheten har successivt utvecklats till att gälla byggnadsglas framförallt inriktat mot utbytesmarknaden. Glas är ett modernt byggnadsmaterial och marknaden finns att fortsätta växa. Framtiden för oss ser spännande ut med en helt nybyggd fabrik i Osby där vi flyttade in 1 april 2022. Den nya fabriken är fullt automatiserad som den enda i Sverige för att förädla planglas och självklart miljöklassad med solpaneler på taket. Med vår nya fabrik får vi möjlighet att fortsätta ta marknadsandelar på en växande marknad.

Från och med våren 2015 ägs Osby Glas AB av Beijerinvest som är en engagerad, utmanande och långsiktig ägare. I koncernen finns tre bolag som är helägda – Osby Glas, Virvelvinden (fastigheten) och Mittglas (Sundsvall) samt ett delägande i UAB Stronglasas i Litauen. Genom Mittglas och UAB Stronglasas kompletteras våra resurser i Osby med en rad viktiga produktionskapaciteter, exempelvis inom härdat/laminerat glas.

Läs gärna mer om verksamheten på http://www.osbyglas.se

Ansök nu
Stad
Osby
Publicerad
28 mars
Sista ansökningsdag
28 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71124