Teknisk projektledare

Teknisk Kundprojektledare IoT till Kumbro

Vill du bli en del av ett team som präglas av tillväxt, innovation och utveckling? Motiveras du av eget ansvar, varierade arbetsuppgifter och tekniska utmaningar? Har du kunskap inom IoT och vill fortsätta växa inom det området? Då erbjuds du en fantastisk möjlighet att utvecklas inom en spännande och växande verksamhet med korta beslutsvägar och många intressanta kunder.

Kumbro söker en Teknisk Kundprojektledare IoT

Om tjänsten

Tjänsten är nyinsatt och är en följd av satsningen på framtidens IoT lösningar för att effektivisera och automatisera för Kumbros kunder och därmed bidra till att nå Örebro och Kumla kommuns klimatmål. Kunderna är kommunala verksamheter, privata företag och fastighetsägare. Tjänsten är organisatoriskt placerad inom Nät och drift, men du arbetar nära sälj och affärsutveckling och du rapporterar till Nätchef. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning och du erbjuds bra anställningsförmåner. Kumbros verksamhet finns i lokaler i anslutning till Behrn Arena i Örebro.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som Teknisk Kundprojektledare IoT blir din huvuduppgift att säkerställa att kundernas IoT affärer svarar upp mot Kumbros leveranslöften och avtal. Du kommer att överta sålda projekt från säljorganisationen och bryta ner och driva vidare projektet för leverans åt befintliga och nya kunder. Du kommer att ha en överblick över hela kedjan och du kommer att arbeta operativt med planering, beställning och genomförande och ha en nära kontakt med kunder och leverantörer.

Du ansvarar också för att kunddokument för varje projekt finns att tillgå och att dessa är uppdaterade. Vidare ansvarar du för att bygga processer och rutiner inom Stadsnät allteftersom IoT affären utvecklas. Du kommer att agera Superuser för de system och plattformar ( t ex. Netmore, Yggio, Microsoft Azure) Kumbro arbetar i för IoT affärerna.

Vem är du?

Du har minst gymnasieutbildning och gärna inom ett tekniskt område med inriktning mot IoT. Det är meriterande om du även har utbildning inom projektledning och teknik. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av en liknande projektroll samt goda kunskaper inom IT och ett tekniskt intresse. Du är resultatinriktad med förmåga att ta beslut och du motiveras av utmaningar.

Som person är du självgående, välorganiserad och disciplinerad. Att arbeta med framförhållning och leva upp till deadlines är viktigt för dig. En god analytisk förmåga och kapacitet att hålla igång flera parallella projekt är nödvändigt i den här tjänsten. Du är kommunikativ och tydlig i ditt sätt att vara och trivs i en social och utåtriktad roll med många kundkontakter. Du har goda kunskaper och lätt för att uttrycka dig i svenska i såväl tal som skrift. Du besitter mycket goda datorkunskaper och tidigare erfarenhet av arbete i någon form av affärssystem.

Om verksamheten

Kumbro är en bolagskoncern ägd till 80% av Örebro kommun och 20% Kumla kommun och som arbetar med hållbarhetsfrågor inom grön energi och teknisk försörjning. Moderbolaget Kumbro Utveckling AB tillsammans med dotterbolagen Kumbro Vind AB och Kumbro Stadsnät AB omfattar i dagsläget projekt inom vindkraft och teknisk försörjning av fibernät. Bolaget äger också 50 procent av Biogasbolaget i Mellansverige AB, där resterande andel ägs av Karlskoga Energi & Miljö. Kumbro Vind är delägare i Frotorp Vind AB och Kumbro Stadsnät i NODENA AB.

Hos oss arbetar vi med eget ansvar utifrån våra grundläggande kärnvärden ”Trygghet -Utveckling-Engagemang-Mod” och vårt varumärkeslöfte ”Med mod och kompetens framtidssäkrar vi Örebro och Kumla”. Läs gärna mer på http://www.kumbro.se

Välkommen med din ansökan!

I denna process samarbetar vi med Poolia Örebro. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pernilla Dawidson Göranzon, 070-090 62 49. För information eller frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per Sjöberg, affärsutveckling IoT på telefon 019-673 22 66, eller Niklas Stefansson, Nätchef på telefon 019- 761 22 36.

Ansök nu
Stad
Örebro
Publicerad
14 november
Sista ansökningsdag
11 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66512