Projektledare

Senior Projektingenjör

Världsledaren inom hållbart utvecklat stål – Outokumpu Degerfors – söker nu en ingenjör med projekt-ess i rockärmen och en gedigen bakgrund inom investeringsprojekt. I en roll där ingen dag är den andra lik och där kontaktnätet ständigt utökas, har du nu möjlighet att kliva framåt i karriären och bidra till en värld som varar för evigt. Vill du bli en uppskattad ledare i framtidens stålindustri? Nu har du chansen, ansök till tjänsten som senior projektingenjör hos oss redan idag!

Senior Projektingenjör till Outokumpu Degerfors

Om tjänsten

I den här tjänsten får du en central och ytterst betydande roll i en supportavdelning till övriga avdelningar inom Degerfors Operations. Du kommer driva projekt som berör ett stort antal funktioner och processer inom företaget med syfte att vidmakthålla, utveckla och förbättra. Som senior projektingenjör är du delaktig inom Outokumpus CTC-grupp som ser till att våra sajter i Europa samarbetar och utvecklas i jämn takt. CTC-gruppmöten och möten med leverantörer och partners kan innebära resor internationellt vilket också ger dig möjligheter att bygga nätverk och utvecklas på det personliga planet samtidigt som du förstärker verksamhetens inflytande. Med tiden kan det även komma att finnas möjlighet att koordinera juniora projektledare. Som senior projektledare ingår du i och rapporterar till styrgruppen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Samordna och driva investeringsprojekt inom Degerfors Operations, i huvudsak underhåll, uppdatering och utveckling av vår högteknologiska maskinpark
• Leda CAPEX-processen (Capital expenditures = investeringar) från idé till genomförande
• Säkerställa att avdelningens externa projektledare innehar rätt kompetens och uppnår ledningens krav på kvalitet, säkerhet, och hållbarhet
• Sammanställa, bereda och leda kontinuerliga förbättringsarbeten på din avdelning/funktion
• Utveckling av metoder, rutiner, mallar i samråd med den Europeiska ”CTC”-gruppen för projektledning inom Outokumpu
• Assistera vid internrevisioner

Vem är du?

Vi söker dig som är civilingenjör med examen inom t ex maskinteknik, el/automation, metallurgi. Därutöver har du även utbildning inom projektledning. Du har arbetat ett flertal år som projektledare och då gärna knutet till maskininvesteringar och vi ser gärna att du jobbat i liknande industrier/projekt tidigare och att du tar säkerhet på stort allvar. Har du kompetens inom mek-konstruktion, hållfasthetsberäkning eller Wave-systemet är det meriterande.

Som person är du förtroendeingivande och har lätt för att bygga relationer och nätverkar gärna med både kollegor, kunder och samarbetspartners. Att leda andra faller sig naturligt för dig och i din seniora position känner du dig säker i att vara en drivande kraft i parallella projekt och i en internationell miljö. Du är en god administratör och struktur, ordning och reda är ledord för dig. Att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift är något du känner dig bekväm med och du har god systemkunskap.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för att kunna bibehålla och fortsätta utveckla en säker, trivsam, och högkvalitativ arbetsplats.

Om verksamheten

Hos oss på Outokumpu erbjuds du en roll med stora möjligheter till att påverka, förändra och förbättra vår verksamhet. Inom Operations Degerfors är vi omkring 350 medarbetare som tillsammans bidrar till en värld som varar för evigt genom produktionen av hållbart rostfritt stål. Hos oss möts du av en stark och tydlig säkerhets- och förbättringskultur, hög kompetens och kollegor som har riktigt kul på jobbet. Vi är världsledande inom det vi gör och erbjuder många fina personalförmåner och utvecklingsmöjligheter. Läs mer om oss på http://www.outokumpu.se

Vi eftersträvar en organisation som präglas av mångfald och vi välkomnar alla sökande som uppfyller våra krav oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.
Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med Poolia Örebro/Karlskoga. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pernilla Dawidson Göranzon, 070-090 62 49.

Ansök nu
Stad
Örebro
Publicerad
19 september
Sista ansökningsdag
9 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65841