Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi satsar för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur! Vill du också vara med och bygga ett demokratiskt och hållbart samhälle? Välkommen till SV!

I centrala Örebro ligger SVs Ekonomi och redovisningsenhet med ansvar för ekonomi, redovisning och rapportering till förbundets olika avdelningar runt om i landet. Här erbjuds du en spännande tjänst där du blir en viktig del i en kundnära serviceorganisation! Är du erfaren inom redovisningsområdet och har en god verksamhetsförståelse? Då kan du vara rätt person för den här rollen!

Vi söker redovisningsekonom till Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro

Om tjänsten

På enheten i Örebro arbetar 13 personer med att stödja avdelningarna med hantering av ekonomi. I rollen som redovisningsekonom arbetar du självständigt och med eget ansvar för ett antal avdelningar inom Studieförbundet Vuxenskolans organisation. Du är respektive avdelnings resurs inom ekonomiområdet och jobbar konsultativt. Du kommer till en bred ekonomroll där du tar ett helhetsansvar för dina ansvarsområden. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

– Löpande bokföring och månadsavstämningar
– Bokslutsarbete
– Årsredovisning och inkomstdeklarationer
– Moms- och arbetsgivardeklarationer
– Budgetarbete

Arbetet i en organisation som SV innebär även redovisning av externa projektbidrag och utveckling av rutiner för hantering av dessa. Du arbetar nära avdelningschefer och verksamhetsutvecklare och lär känna respektive avdelnings verksamhet. Utifrån det agerar du rådgivande i ekonomirelaterade frågor. Du jobbar också med att aktivt analysera framtagna ekonomiska rapporter för att på bästa sätt supportera avdelningarna i deras arbete framåt. Som en viktig del i verksamheten är du givetvis också verksam i andra samarbeten och projekt kopplat till hela förbundskansliets uppdrag. Du erbjuds goda möjligheter till distansarbete.

Vem är du?

Vi tror att du har utbildning i ekonomi från universitet eller högskola eller har annan utbildning som vi anser vara likvärdig. Sannolikt har du flerårig erfarenhet av att självständigt arbeta med liknande arbetsuppgifter med god kännedom om regelverk inom redovisning och relevant skattelagstiftning. Vi tror också att du har IT-vana och kan hantera flera system och miljöer samtidigt. Studieförbundet Vuxenskolan arbetar i Hogia Affärssystem. Vi vill också att du:

• Är mål- och resultatinriktad med god analytisk förmåga
• Är engagerad och kommunikativ
• Är van att driva dina uppdrag självständigt
• Har beslutsförmåga

Rollen förutsätter att du är en noggrann och ansvarstagande person som har lätt för att kommunicera och samarbeta. Du är genuint nyfiken på verksamheter och deras olika förutsättningar och fokus. Du vill lära dig nya saker och tar aktivt ansvar för din egen utveckling. Vi vill att du är van att arbeta digitalt och utnyttja kapaciteten i de systemstöd som finns tillgängliga. Du kommer att utgöra en viktig del i utvecklingsarbetet genom arbetet med ständiga förbättringar som effektiviserar verksamheten.

Om verksamheten

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund, som genom att öka alla människors inflytande och delaktighet, arbetar för att stärka demokratin. SV vill ge människor möjligheter, därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV är en ideell organisation, och vi samarbetar med en mängd organisationer och föreningar. SV är mångfaldens studieförbund, som vill ge alla människor möjlighet att växa. Vi vill bidra till en värld som bygger på hållbar utveckling. Därför är vi en engagerad lokal kraft för föreningsliv, kultur och samhälle i hela Sverige. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Läs gärna mer på http://www.sv.se.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund, ålder och livserfarenhet till tjänsten. Provanställning tillämpas enligt policy på alla nyanställningar. Varmt välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan!

I denna process samarbetar vi med Poolia, Örebro och frågor besvaras av rekryteringskonsult Pernilla Dawidson Göranzon, 070-090 62 49. Du har även möjlighet att kontakta Unionens fackliga representant hos SV: Anna-Karin Cederstrand Karlsson, anna-karin@sv.se, tel 0492-56 48 10.

Ansök nu
Stad
Örebro
Publicerad
28 februari
Sista ansökningsdag
9 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67575