Ingenjör

Projektingenjör

Om tjänsten

Outokumpu är en världsledande leverantör av högpresterande rostfritt stål, och vi är stolta över att vår arbetsplats präglas av en stark prioritering av säkerhet och arbetsmiljö. Vi strävar kontinuerligt efter att leverera hållbara lösningar till olika branscher globalt. När du blir en del av vårt dedikerade team får du inte bara möjligheten att forma och förbättra vår produktionsprocess, utan också att vara en del av en global organisation där innovation och hållbarhet står i centrum.

Outokumpu Degerfors söker en projektingenjör

Nu har vi en roll för dig som är ingenjör och har tidigare erfarenhet av mekanikkonstruktion och som vill arbeta med projektledning. Vi behöver förstärka vår underhållsavdelning med en projektingenjör som ska driva investeringsprojekt och ombyggnader av maskiner. Som projektingenjör får du en viktig och omväxlande roll med stor frihet med många interna och externa kontaktytor. Är du i början av din karriär kan vi erbjuda goda utvecklingsmöjligheter!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som projektingenjör har du en balanserad och mångsidig ansvarsfördelning där ditt arbete delas mellan mekanisk konstruktion och projektledning. Du arbetar huvudsakligen med projektledning av förbättringar av vår maskinpark. Du ansvarar för projekten både vad gäller nyinvesteringar och ombyggnationer av maskiner och driver dem från specifikation till driftsättning. Arbetet innebär bland annat att lyssna av erfarna medarbetare inom vår verksamhet för att skapa specifikation, budget, tidsplaner, inköp, acceptansarbete, övervakning av projektet under montagefasen samt uppföljning.

Det är viktigt att notera att den fördelning mellan mekanisk konstruktion och projektledning som beskrivs i rollen som projektingenjör inte alltid kommer vara helt klart avgränsad. I praktiken kan dessa två aspekter av arbetet ofta överlappa och kräva en flexibel inställning för att möta verksamhetens behov och utmaningar.
I rollen tillhör du underhållsorganisationen som totalt har 64 engagerade och kunniga medarbetare. Du rapporterar till företagets underhållschef.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har tidigare erfarenhet från mekanisk konstruktion. Har du tidigare arbetat med projektledning och/eller upphandlingar är det meriterande. Du har goda kunskaper i CAD också gärna erfarenhet från MS Project. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
Vi söker dig som agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du har ett metodiskt och systematiskt arbetssätt och gör tydliga
prioriteringar. Vidare fokuserar du på resultatet och ser potentiella risker. Du förstår och analyserar komplexa frågor och problem snabbt och gör förnuftiga och rationella bedömningar. Vidare trivs du med att utvecklas i din yrkesroll och ifrågasätter gärna traditionella tillvägagångssätt och främjar förändring och nytänkande.

Om verksamheten

Outokumpu i Degerfors är en familjär arbetsplats där du möts av en öppen och positiv anda och du blir snabbt en del av teamet. Vi är stolta över vår verksamhet, våra produkter och kollegor. Vill du så har du även möjlighet till en internationell karriär inom koncernen. Vi satsar på dig och det finns goda möjligheter för dig att utvecklas hos oss.

Ansök nu
Stad
Örebro
Publicerad
8 maj
Sista ansökningsdag
7 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71434