Kvalitetsingenjör

Kvalitetsingenjör – leveranskvalitet till BAE Systems Bofors i Karlskoga

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern med fler än 84500 anställda som utvecklar framtidens försvarssystem. BAE Systems Bofors AB har ca 380 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Hos BAE Systems Bofors får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin som hela tiden utmanar – med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som en del av en stor koncern skapas globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter.

Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara med att utveckla och utvecklas inom kvalitetsstyrning.

Som kvalitetsingenjör inom leveranskvalitet har du ett ansvar för att säkerställa att leverantörer och deras leveranser uppfyller BAE Systems högt ställda krav på kvalitet.

I samarbete med inköpare och konstruktörer säkerställer du att leverantörerna har förstått och arbetar på så sätt att kvalitetskraven kan uppfyllas. Du har en central roll i kvalitetsarbetet och är länken mellan produktion, utveckling och leverantör. Du arbetar i projektform och har flera projekt igång parallellt.

En stor del av din vardag innebär att på olika sätt arbeta för att säkerställa att våra leverantörer uppnår våra kvalitetskrav på köpta artiklar och tjänster, vilket exempelvis innebär att:

– arbeta med förebyggande kvalitetsarbete både internt och externt
– föra dialog med svenska såväl som internationella leverantörer i kvalitetsfrågor
– driva ärenden och avvikelserapportering till beslut och genomförande av åtgärder
– bevaka befintliga leverantörers prestation i syfte att tidigt identifiera negativa trender och sätta in korrigerande åtgärder
– genomföra leverantörsbedömningar och revisioner av leverantörer
– delta i framtagning av tekniska bestämmelser för inköp
– planera och genomföra ”First Article Inspections” hos våra leverantörer

Som kvalitetsingenjör inom leveranskvalitet tillhör du inköpsavdelningen och rapporterar till inköpschefen. Rollen innefattar resor till leverantörer i Sverige men även inom och utanför Europa.

Vem är du?

Vi ser gärna att du som söker har högskoleutbildning med inriktning mot teknik och kvalitet. Du har några års erfarenhet av kvalitetsarbete inom tillverkande industri. Det är meriterande om du har arbetat med ISO 9000 och ISO 14000.

Som person är du tydlig, analytisk, drivande och kravställande. Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt samt god förståelse för helheten och för komplexa tekniska system.

Det är meriterande om du har erfarenhet från utvecklingsarbete, då en del av våra köp innebär att vi köper anpassning/utveckling av delsystem.
Då tjänsten innebär många kontakter hos såväl kunder som leverantörer ställer vi även höga krav på struktur, samarbetsförmåga och flexibilitet.

Du har goda kunskaper i såväl svenska som i BAE Systems koncernspråk engelska, i både tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och därför krävs svenskt medborgarskap.

Frågor om tjänsten riktas till Jenny Berg, rekryteringskonsult Poolia.

Fackliga företrädare hos BAE Systems är:

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 588
Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Ansök nu
Stad
Örebro
Publicerad
28 maj
Sista ansökningsdag
23 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
53634

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.