Konstruktör

Elkonstruktör – ritningsgranskare till BAE Systems Bofors i Karlskoga

Har du ett stort teknikintresse och en vilja att vara med att påverka utvecklingen av framtidens försvarsmateriel? Är du intresserad av att arbeta i ett kreativt team i en innovativ miljö med världsledande produkter. Nu söker BAE Systems Bofors en ritningsgranskare för elsystem!

Vi söker dig som är intresserad av att forma framtiden tillsammans med oss på BAE Systems Bofors och vara med och bidra till att vi fortsätter att vara en ledande leverantör av försvarsmateriel med hög teknisk förmåga och hög kvalitet.

Om tjänsten

Du kommer till ett världsledande företag i framkanten av den teknologiska utvecklingen, ett globalt företag inom försvarsindustrin som hela tiden utmanar, med målet att vara bäst i världen.

Som granskare av elsystemkonstruktioner kommer du självständigt att granska ritnings- och konstruktionsunderlag som respektive projekt tar fram. Du kontrollerar att tekniskt underlag följer gällande dokumentationsregler och uppfyller standards inom området. I ditt arbete ligger också att kontrollera funktionaliteten hos konstruktionerna. Ett annat viktigt ansvar är att säkerställa att framtagna konstruktioner är produktions- och monteringsvänliga och kan tillverkas på ett effektivt sätt.

Du tillhör utvecklingsavdelningen och kommer att ha ett nära samarbete med olika kompetenser koppladet till företagets pågående projekt.

Vem är du?

Vi söker dig som är ingenjör inom elektronik, automation eller elsystemområdet med ett intresse av elsystemkonstruktion och teknisk utveckling av komplexa system. Du kan också ha skaffat dig motsavarande kunskaper via en erfarenhet som elektriker. Med dig har du erfarenhet från konstruktionsarbete med elsystem som kablage, kopplingslådor och inbyggnad av elektronik. Har du också erfarenhet av produktionsteknik så är det ett plus.

Meriterande är om du har kunskaper i el-CAD-verktyget Cadett ELSA eller motsvarande. Meriterande är även om du har erfarenhet av starkström och gärna behörighet inom området.

Tjänsten kräver att du har en god förmåga att arbeta strukturerat och systematiskt. Du trivs i samarbete med andra och har lätt för att kommunicera både internt och externt. Du är engagerad och nyfiken på både dagens och morgondagens teknik.Teknisk problemlösning stimulerar och utmanar dig att hela tiden utvecklas. Därtill är du en trygg och stabil person med god social kompetens.

Då företaget ingår i en internationell koncern behöver du goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

BAE Systems Bofors strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och svenskt medborgarskap är ett krav.

Om verksamheten

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern med fler än 84500 anställda som utvecklar framtidens försvarssystem. BAE Systems Bofors AB har ca 380 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, och fjärrstyrda vapensystem.

Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Frågor om tjänsten riktas till Jenny Berg, rekryteringskonsult eller Stefan Lagerqvist, sektionschef BAE Systems Bofors, tel 0586-73 31 60

Fackliga företrädare hos BAE Systems är:

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 588
Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Ansök nu
Stad
Örebro
Publicerad
28 maj
Sista ansökningsdag
23 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
53614

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.