IT-chef

Affärsnära CTO till Sonat

God sammanhållning, stort engagemang och nyfikenhet, hög kompetens och ett genuint kundfokus – lite så beskrivs Sonat av de som redan är del av företaget. Sonat har en unik spetskompetens inom supply chain och utvecklar ständigt nya lösningar för att hjälpa sina kunder skapa en effektiv logistik.

Ta möjligheten att vara med och bygga ett ännu starkare Sonat. Nu tar vi nästa steg mot framtiden! Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

På uppdrag av Sonat söker Poolia Örebro nu dig som vill dela med dig av dina erfarenheter och som känner dig redo att kliva på en ny spännande resa.

Tillsammans med produktägare, affärsansvariga och ditt tech team kommer du att driva digitalisering och fortsatt utveckling av Sonats unika IT-plattform – alltid med kunden som främsta drivkraft. Du kommer till en arbetsplats där prestigelöshet är viktigt och i rollen som CTO kommer du agera på både operativ, taktisk och strategisk nivå.

Du utgör en viktig del av ledningsgruppen och har ett stort ansvar i det strategiska arbetet kring Sonats tjänsteutbud. Du kommer att jobba nära affären och det är viktigt att du har förmåga att förstå och omsätta kundens behov till konkurrenskraftiga IT-tjänster, vilket både öppnar för framtida affärsmöjligheter och fördjupar befintliga kundrelationer. Likaså håller du en aktiv dialog med leverantörer där du fångar upp tekniska möjligheter att användas för att ytterligare förstärka Sonats erbjudande. Du tar en aktiv roll tidigt i projekten och kompletterar med kompetens gällande specifika tjänster och kalkyler kopplat till detta.

Som CTO säkerställer du att Sonat alltid levererar en uppdaterad och effektiv teknisk lösning i sina uppdrag och du har det övergripande ansvaret för att tjänster och därtill kopplade IT-system är tillförlitliga och funktionella. I det ansvaret ligger även att säkra upp att rätt kompetens finns tillgänglig inom företaget.

Ditt ledarskap är coachande och du stöttar dina fem medarbetare i tech teamet genom delaktighet och prioriteringar, där du ser till att avdelningens resurser används på bästa sätt i verksamheten. Du förstår vikten av goda relationer och jobbar aktivt med teamkänslan i gruppen och mellan avdelningar.

Du rapporterar till VD och har din placering i Örebro.

Vem är du?

Din bakgrund har du som ledare inom IT, gärna från branscher där Sonat har kunder, så som retail och tillverkningsindustri. Ditt yrkesliv har gett dig en bred erfarenhet inom IT, även om du ofta fått i uppdrag att omsätta digitalisering och utveckling av system/plattform till kundnytta och ökad konkurrenskraft. Vi vill att du har drivit kundnära projekt. Vi tror därtill att du har en relevant akademisk utbildning.

Du är trygg i ditt kompetensområde och gillar att diskutera och argumentera för olika lösningar. Du är lyhörd för synpunkter och behov från verksamheten men tar samtidigt en tydlig plats i att visa vägen framåt i IT-relaterade frågor.

Därtill söker vi dig som är:
– en kommunikativ och pedagogisk ledare
– nyfiken och engagerad
– utåtriktad och nätverksbyggande
– affärsinriktad och verksamhetsnära

Om verksamheten

Sonat är ett bolag verksamt inom supply chain management med kompetens och tjänster inom såväl konsulting som outsourcing, där vi är kundens partner på både strategisk och operativ nivå. Vi tar ett helhetsansvar, från framtagning och utveckling av strategier till implementering och drift. Outsourcingsverksamheten fungerar som våra kunders interna avdelning för bland annat varustyrning till butiker, kundservice, transportplanering, materialanskaffning och kontrolltorn för både e-handel och B2B.

Läs mer på http://www.sonat.se

Ansök nu
Stad
Örebro
Publicerad
15 november
Sista ansökningsdag
22 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
55247

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.