Business Controller

Verksamhetscontroller / Business Controller till Norrköpings Hamn

Vill du arbeta på ett modernt hamnföretag med en strategisk betydelse för vår region? Är du driven, självgående och intresserad av att arbeta verksamhetsnära med controlling och analys i en värdeskapande roll? Vill du utifrån analys av processer bidra med åtgärder i verksamheten till ledningen på ett företag med stora utvecklingsplaner? Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som verksamhetscontroller agerar du stödresurs till organisationen vad gäller verksamhetsstyrning och åtgärder som ökar intern effektivitet och produktivitet. I din roll ansvarar du för analys, dokumentation och uppföljning av verksamheten avseende måltal och affärer. Du förmedlar information och tar fram förslag på åtgärder. Vidare är du är delaktig i uppföljning och utveckling av bolagets målarbete. Som verksamhetscontroller är du även systemansvarig för vårt BI-system Insikt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Poolia och att du anställs direkt av Norrköpings Hamn.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

– Förse ledning och chefer med efterfrågade rapporter/nyckeltal (ex månadsrapporter)
– Kostnadsuppföljning
– Utifrån analys av processer komma med förslag på åtgärder i verksamheten
– Löpande revidering av för- och efterkalkyler
– Systemunderhåll och vårt BI-system Insikt, bl.a. nya rapporter, budget och prognos

Vem är du?

Vi ser att du som söker har erfarenhet av processer, projekt och kvalitetsarbete. Du har arbetat i liknande eller närliggande roll med förbättringsarbete, exempelvis controller, projektekonom, verksamhetsutvecklare eller processledare. Du har utbildning inom ekonomi, industriell ekonomi eller närliggande kompletterat med arbetslivserfarenhet. Du bör ha god datorvana och erfarenhet av ekonomi- och BI-system. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av Lean och har en bakgrund inom industri, exempelvis som logistiker.

Som person är du strukturerad och analytiskt lagd och har ett strukturerat arbetssätt. Du är van vid att ta egna initiativ och att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare är du engagerad och trivs med att utmanas i ditt arbete. För att du ska trivas och lyckas i rollen är du samarbetsvillig och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer på olika nivåer i verksamheten!

Om verksamheten

Varför jobba i den här rollen och varför hos oss i Norrköpings Hamn?

Vi erbjuder dig att vara med i en spännande utvecklingsfas när hamnen byggs ut och vi antar nya utmaningar som navet i ett logistikcentrum, ansett som ett av landets starkaste. Det är inte bara hamnen som utvecklas, utan hela transportsystemet som är i en omställningsfas mot ett mer hållbart system, vi har en spännande tid framför oss! Du blir en viktig del i en platt organisation och en grupp med god sammanhållning och teamanda. Dessutom kan vi erbjuda vackra unika vyer på våra
kajer och terminaler samt ett relativt nybyggt ljust kontor beläget vid vattnet på Händelö. För oss är det viktigt att ha trevligt på jobbet. Välkommen att bli en del av oss!

Ansök nu
Stad
Norrköping
Publicerad
25 maj
Sista ansökningsdag
26 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68716