Inköpare

Strategisk inköpare till Saab

“Här på Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats!”

Nu söker vi en strategisk inköpare till Saab i Linköping, uppdraget är på konsultbasis och du blir anställd av Poolia. Uppdragets önskade start är så snart som möjligt och löper fram till feb- 2024, med stor chans till förlängning. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som strategisk inköpare / projektledare (POC) inom inköp kommer du ha många kontakter, både internt och externt. I tjänsten kommer det ingå resor i samband med leverantörsutvärderingar, både nationellt och internationellt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att Koordinera, leda och följa upp inköps aktiviteter för att maximera nyttan i våra sälj- och leveransprojekt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

– Analysera tekniska och kommersiella villkor och fastslå en inköpsstrategi i respektive projekt.
– Kontinuerligt samverka med våra interna gränssnitt för information om affärsmöjligheter och framtida projekt
– Aktivt delta i offertarbeten och framtagande av kalkyler
– Hantera din egna leverantörsbas
– Upphandla utvecklingstjänster (konstruktionsuppdrag) och testutrustningar
– Vara ansvarig för att förhandla, aktivt hantera och vidareutveckla våra leverantörsavtal.
– Säkra att Saabs inköpsstrategi, arbetssätt och inköpspolicy tillämpas.

Vem är du?

Vi söker dig med teknisk eller ekonomisk utbildning på högskolenivå eller likvärdig dokumenterad utbildning med tidigare erfarenhet från strategiskt inköpsarbete och projektledning. Som person är du initiativtagande, du sätter igång aktiviteter, slutför och uppnår resultat. Du samarbetar väl med andra, oavsett vilken funktion eller roll de arbetar i. Då tjänsten innebär många gränsytor inom organisationen krävs det att du kommunicerar på ett tydligt sätt, du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Vi ser att du du är strukturerad, noggrann och trivs med ett högt tempo. Du kan jobba med såväl helhet som detaljer och har en förmåga att tydliggöra och följa upp planer av olika slag. Vi förutsätter att du har ett tekniskt intresse och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Tjänsten kräver att du blir godkänd i en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Ansök nu
Stad
Norrköping
Publicerad
29 mars
Sista ansökningsdag
11 april
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
67993

Emma Eurenius