HR

HR-utvecklare med arbetsrättsinriktning till vår Hållbarhetsavdelning

Vill du arbeta på ett modernt hamnföretag med en strategisk betydelse för vår region? I Norrköpings Hamn arbetar 160 anställda, i olika roller, med den dagliga driften och för bolagets framtida utveckling. Vår relativt nystartade Hållbarhetsavdelning består av ett engagerat och glatt gäng som driver frågor inom miljö, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö, lön, HR och kommunikation. Vi behöver nu förstärkning i form av en HR-utvecklare med arbetsrättsinriktning. Vi trivs tillsammans, har kul på jobbet och arbetar med stolta, härliga medarbetare och chefer i enlighet med våra värderingar samarbete, förtroende och glädje. Våra nybyggda kontorslokaler är belägna vid vattnet på Händelö.

Om tjänsten

I den här tjänsten kommer du att jobba med flera olika HR-processer, med ett prioriterat ansvar för arbetsrätt, lönebildning, ersättning och förmåner samt rehabiliteringsprocessen.

Det handlar exempelvis om att säkerställa den arbetsrättsliga processen, driva förhandlingar och delge MBL-information, uppförande av lokala kollektivavtal, samverkan med fackliga representanter samt lag- och avtalstolkning. I arbetsuppgifterna ingår även att driva lönebildningsprocessen, rollvärdering, ersättning- och förmånsfrågor samt rehabilitering.

Vi är ett litet tight team så du kommer också att arbeta strategiskt och operativt inom andra HR-områden. Det kommer att vara alltifrån utveckling och implementering av nya processer till att jobba operativt med administration, stötta medarbetare samt att coacha och vara rådgivare till våra chefer i dagliga HR-utmaningar.

Du rapporterar till HR- och hållbarhetschef.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Poolia och att du anställs direkt av Norrköpings Hamn.

Vem är du?

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är socialt skicklig och kan skilja på det personliga och det professionella. Du är bra på att ta initiativ och drivs av att uppnå resultat. Därtill bygger du goda långsiktiga relationer, är förtroendeingivande och litar på ditt eget omdöme med en trygghet i tidigare yrkeserfarenheter och kunskaper. Vidare är du en god kommunikatör med förmåga att vara tydlig, konstruktiv och pedagogisk i både tal och skrift.

Dina kvalifikationer
• Erfarenhet av brett HR-arbete i en konsultativ HR-roll
• Akademisk utbildning inom beteendevetenskap, HR/personal, arbetsrätt eller annan relevant utbildning/erfarenhet
• Mycket goda kunskaper i arbetsrätt, kollektivavtal och förhandling
• Gärna erfarenhet från rehabiliteringsärenden
• För att kunna ta dig fram i hamnområdet är körkort B ett krav.

För att skapa dig en förståelse för, och få en bild över, behov och utmaningar arbetar du nära medarbetarna och cheferna. Detta innebär att du måste gilla att varva skrivbordsjobb med att vara ute i verksamheten.

Om verksamheten

Varför jobba i den här rollen och varför hos oss i Norrköpings Hamn?

Vi erbjuder dig att vara med i en spännande utvecklingsfas när hamnen byggs ut och vi antar nya utmaningar som navet i ett logistikcentrum, ansett som ett av landets starkaste. Det är inte bara hamnen som utvecklas, utan hela transportsystemet som är i en omställningsfas mot ett mer hållbart system, vi har en spännande tid framför oss! Du blir en viktig del i en platt organisation och en grupp med god sammanhållning och teamanda. Dessutom kan vi erbjuda vackra unika vyer på våra kajer och terminaler samt ett relativt nybyggt ljust kontor beläget vid vattnet på Händelö. För oss är det viktigt att ha trevligt på jobbet.

Välkommen att bli en del av oss!

Ansök nu
Stad
Norrköping
Publicerad
23 maj
Sista ansökningsdag
26 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68715