Systemförvaltare

Enterprise Resource Planning Manager till Colmec i Norrköping!

Colmec i Norrköping söker en ambitiös och erfaren ERP Manager med ett starkt intresse för teknik och effektivisering av arbetsprocesser. Som en ledande leverantör av däcktjänster strävar Colmec efter att ständigt förbättra sina interna processer och positionera sig som en innovativ aktör inom branschen. Om du är en strukturerad och teknikorienterad person som brinner för att optimera verksamhetsprocesser, kan detta vara rätt roll för dig.

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som ERP Manager på Colmec spelar du en central projektledarroll i implementeringen av ett nytt ERP-system på gruppnivå inom företaget. Rollen innebär övergripande att skapa och genomföra förändringar för att öka företagets hållbarhet och effektivitet. Ditt arbete innefattar att kartlägga och förbättra processer och arbetssätt över hela organisationen för att säkerställa att de stöder företagets övergripande affärsstrategier.

Som projektledare kommer du att planera och övervaka implementeringsprojektet för ERP-systemet. Det inkluderar att upprätta tidslinjer, resursallokering och kommunicera med teammedlemmar och intressenter för att säkerställa att projektet följer planen och levereras inom tidsramen.

Med din expertis inom Enterprise Architecture, processutveckling och systemimplementering kan du utforma och implementera strategier och lösningar för att genomföra förbättringar. Efter att ERP-systemet är implementerat kommer du fortsätta att vara systemägare och ansvara för dess förvaltning och underhåll. Det innebär att övervaka systemets prestanda, genomföra uppdateringar och förbättringar samt hantera eventuella problem som uppstår.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Poolia och att du anställs direkt hos Colmec.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

– Leda och planera ERP utrullningen: Utveckla och genomföra en projektplan som innehåller tidslinjer, milstolpar och leveranser.
– Utföra informationsmodellering och skapa rapporter som stöd för hur verksamheten kan utvecklas och effektiviseras, samt rapportera programmets framsteg och justera planer efter behov.
– Arbeta med förändringshantering för att säkerställa att respektive område inom bolaget är förberedda och förstår vad ett ERP-projekt innebär för dem och deras arbetsprocesser.
– Agera som primär kontaktpunkt för användare vid frågor, felsökning och support.

Vem är du?

I din bakgrund finns en akademisk examen, erfarenhet av processutveckling och digitalisering, erfarenhet av systemimplementationer, kanske även i kombination med operativ erfarenhet från något av ovan angivna områden.

För att lyckas i rollen tror vi att du har ett brinnande intresse för teknik och förstår hur det kan påverka effektivisering samt optimering av arbetsprocesser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av informationsmodellering på en medeldetaljerad nivå, liksom förståelse för hur integrationsplattformar fungerar. Du har erfarenhet av att kunna skapa rapporter som stöd för verksamhetsutveckling och effektivisering. Har du även erfarenhet av förändringsledning är det meriterande. Som person har du god kommunikativ förmåga, är självständig, bidrar med stort ansvarstagande och ett strukturerat arbetssätt. Du förväntas också känna dig bekväm att presentera inför andra, både på svenska och engelska.

Colmec erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du får möjlighet att vara en del av företagets framgångsrika tillväxtresa och bidra till effektiviseringen av deras affärsprocesser. Om du är en passionerad och driven individ med en stark teknisk kompetens, väntar en spännande utmaning på dig hos Colmec.

Om verksamheten

Colmec AB är marknadsledande i Sverige vad avser regummering av Lastvagnsdäck och Bussdäck. Vårt varumärke BOSS har den största volymen av samtliga Lastvagnsdäck och Bussdäck på den svenska marknaden. Colmec bedriver verksamhet i Sverige och Polen, med egna produktionsanläggningar i båda länderna. Vi är dessutom verksamma i Norge, Danmark och Finland. Colmec har total 380 anställda i koncernen och omsatte 2018 940 miljoner SEK, före koncernelimineringar.

Colmec skall vara den mest attraktiva och naturliga partnern för distribution av Lastvagnsdäck och Bussdäck, genom effektiva distributionskanaler, högt tekniskt kunnande, avancerad egen LV-regummering och ekonomiskt fördelaktiga alternativ.

Ansök nu
Stad
Norrköping
Publicerad
26 september
Sista ansökningsdag
26 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
69122