Ekonomichef

Interim Ekonomichef till Luftfartsverket i Norrköping.

Om tjänsten

Vår kund Luftfartsverket är i behov av en rutinerad konsult med bakgrund inom ekonomi och erfarenhet som chef. Därför söker vi nu, för ett konsultuppdrag, dig som har erfarenhet inom området.

Omfattning: Heltid, 100%
Start: Uppdraget startar snarast möjligt
Längd: T.o.m. 2024 04 30, eventuellt längre

Du blir anställd av Dreamwork alternativt finns möjlighet att fakturera från eget bolag. Möjlighet till distansarbete två dagar i veckan. Resor i tjänsten kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som ekonomichef kommer du ha verksamhets-, budget- och personalansvar för enheten Ekonomi. Din uppgift är att säkerställa så att verksamheten bedrivs så effektivt som möjligt. Det innefattar verksamhetsplanering, ekonomisk planering, redovisning, uppföljning och rapportering av ekonomiska transaktioner.

Enheten utför den ekonomiska redovisningen åt Luftfartsverket och dess dotterbolag. Enheten sammanhåller verksamhetens arbete med planering, budgetering, prognos, analys och rapportering av ekonomiska transaktioner.

Därtill är enheten ett stöd till verksamheten i verksamhetsplanering och uppföljning, ekonomiska frågor samt bistår med bland annat kalkyler och andra underlag som krävs för styrning, ledning och uppföljning. Du kommer att tillhöra ett team på cirka 20 personer där ni tillsammans arbetar för att nå de uppsatta målen.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära att:
– Leverera fakturering, leverantörs- och kundreskontra, löpande redovisning och bokslut.
– Identifiera nya och ändrade lagkrav inom ansvarsområdet och, vid behov, ta fram förslag på interna styrande dokument samt ansvara för uppdatering av dessa.
– Utveckla och uppdatera interna styrande dokument inom ansvarsområdet.
– Hantera uppdrag från olika koncernfunktioner inom ramen för befintliga resurser.
– Samråda med olika koncernfunktioner vid identifierade gränsdragningsfrågor.
– Delta i ledningsgrupp.
– Rapportera till direktör samt medarbetare (Controller, redovisningsekonomer och teamledare).

Vem är du?

För att vara kvalificerad för rollen krävs en relevant akademisk examen inom ekonomi eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Dessutom behöver du ha flera års erfarenhet av ledande befattningar inom ekonomi, såsom controllerchef, ekonomichef, redovisningschef, CFO.

Nödvändiga erfarenheter och kvalifikationer därutöver är:
– Dokumenterad erfarenhet av verksamhets-, budget- och personalansvar.
– 5–10 års erfarenhet inom ekonomi.

Meriterande är om du har erfarenhet av att:
– Ha arbetat inom statlig eller offentligt reglerad verksamhet eller annan stor organisation.
– Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

För att framgångsrikt axla rollen som ekonomichef har du en god samarbetsförmåga, samt är initiativtagande och resultatinriktad. Du är kommunikativ, både muntligt och skriftligt, är flexibel och har en mycket god förmåga att planera väl.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV!

Om verksamheten

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepreneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.

Ansök nu
Stad
Norrköping
Publicerad
25 september
Sista ansökningsdag
8 oktober
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
69548