Laboratorieassistent

Laborant till avdelningen för organiska miljöanalyser

Har du studerat kemi och har tidigare erfarenhet som laborant? Brinner du för att arbeta för en bättre miljö och ett långsiktigt hållbart samhälle? Då kan tjänsten som Laborant på Organiska miljöanalyser vara något för dig!

Om tjänsten

Avdelningen utför organiska miljöanalyser på mestadels mark- och vattenprov med tekniker som GC-MS, GC-FID, GC-ECD, LC-MS och IC. Som laborant på avdelningen kommer du vara delaktig i hela kedjan av analysprocessen. Allt från provupparbetning och laddning på instrument till utvärdering och rapportering av resultat samt underhåll och felsökning av analysinstrumenten ingår. Kontinuerligt förbättringsarbete och kvalitetsarbete är också en del av arbetet. Du jobbar både självständigt med analyser och i team med andra anställda.

Arbetet är dynamiskt och bjuder på variationsrika arbetsdagar. Du kommer att få vara delaktig i projekt och goda utvecklingsmöjligheter finns inom företaget för den som är driven. I den här tjänsten har du även möjlighet att i viss mån kunna styra dina egna arbetstider i form av flexibilitet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Poolia och att du anställs direkt hos SGS med stationering i Linköping. SGS tillämpar 6 månaders provanställning och tillträde är så snart som möjligt.

Vem är du?

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är flexibel i dina arbetsrutiner och har lätt för att omfördela arbetet. Du bör även vara målinriktad eftersom vi arbetar efter tidsramar och deadlines med våra analysresultat. Arbetet sker i team så god samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning för att få ett bättre flöde och tydlighet i arbetet. För att lyckas i tjänsten som laborant är det också viktigt att du är initiativtagande och självgående.

Formell kompetens:

• Högskoleutbildning inom kemi eller annan naturvetenskaplig eller teknisk utbildning som kan anses likvärdig.
• Goda kunskaper i Svenska (lägst B2 enligt europeiska referensramen), i både tal och skrift eftersom våra säkerhetsföreskrifter är skrivna på svenska.
• Officepaketet och IT-vana.
• Arbetserfarenhet av gaskromatografisk analysteknik.
• Arbetserfarenhet av laborativt arbete.

Vårt erbjudande:

På SGS kommer du att arbeta tillsammans med hängivna, kompetenta och engagerade kollegor med högt ställda krav på säkerhet och kvalitet. Vi arbetar utifrån LEAN-konceptet vilket gör att vi har korta beslutsvägar och ett starkt förändringsdriv i alla delar av organisationen. Våra värderingar Respekt för individen, Kunden i fokus och Ständig förbättring är viktiga för oss. På SGS gör vi skillnad – SGS medverkar till en förbättrad miljösituation och till ett långsiktigt hållbart samhälle. Välkommen till en organisation som bidrar till en hälsosammare värld!

Om verksamheten

SGS Analytics Sweden AB är ett svenskt bolag inom koncernen SGS Group. SGS Group är en av världens största laboratoriekoncerner med högkvalificerade laboratorier för medicinska, miljö- och livsmedelsanalyser. SGS finns över hela världen med fler än 2600 kontor och laboratorier med över 90 000 medarbetare. I Sverige har SGS huvudkontor och laboratorium i Linköping samt verksamheter i Göteborg, Malmö, Karlstad och Umeå. Vi är cirka 340 medarbetare. Verksamheten är uppdelat på två affärsområden – Miljö och Livsmedel. Vi är ett ackrediterat laboratorium (SS-EN ISO/IEC 17025) när det gäller kvalitet och certifierat på miljö (SS-EN ISO 14001). Det innebär att vi är kvalitetssäkrade samt tar vårt miljöansvar. Det är viktigt för vår verksamhet, för våra kunder och för miljön.

Ansök nu
Stad
Motala
Publicerad
23 november
Sista ansökningsdag
7 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
69817